Gemeente Winterswijk deelt polsbandjes uit tijdens volksfeest in Meddo

De gemeente Winterswijk deelt op de eerste dag van het volksfeest in Meddo oranje polsbandjes uit aan feestgangers vanaf 18 jaar die alcohol willen nuttigen. De eerste polsbandjes worden op vrijdag 29 juni om 11.00 uur op het feestterrein uitgedeeld door medewerkers van het team Handhaving uitgedeeld in aanwezigheid van locoburgemeester Ilse Saris.

De gemeente Winterswijk stelt 1.200 polsbandjes beschikbaar voor het volksfeest in Meddo. De polsbandjes zijn bedoeld om leeftijdsherkenning mogelijk te maken en gebruik van alcohol onder de 18 jaar te voorkomen. Barmedewerkers zien door het polsbandje in één oogopslag wie wél en wie geen alcohol mag drinken. De polsbandjes zijn op vertoon van een identiteitsbewijs verkrijgbaar bij een aparte kassa.

Gratis polsbandjes
Het uitdelen van de polsbandjes is het resultaat van een overleg dat in mei plaatsvond tussen de gemeente, de besturen van de volksfeestverenigingen en evenementenorganisaties over het thema alcohol en jongeren onder de 18 jaar. Tijdens dit overleg heeft burgemeester Bengevoord aangeboden om gratis polsbandjes beschikbaar te stellen.

De organisatie van het feest van de Christelijke Oranjevereniging Henxel heeft inmiddels laten weten ook gebruik te willen maken van de oranje polsbandjes die beschikbaar worden gesteld door de gemeente.

Polsbandjes bestellen
Organisatoren van feesten die ook gebruik willen maken van de polsbandjes kunnen deze bestellen bij mevrouw B. klein Gunnewiek van de gemeente Winterswijk: e-mail gemeente@winterswijk.nl. Zorg dat de aanvraag op tijd bij ons binnen is, zodat de polsbandjes op tijd geleverd kunnen worden.