STEAM Academy dagen in voorjaarsvakantie voor Winterswijkse schooljeugd

Het 3D Xperience Centrum en Royaal Spelen organiseren samen met de
Gemeente Winterswijk een STEAM Academy voor de jeugd. STEAM staat voor Science Technology Engineering Art en Math.

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar zijn van harte welkom. Zij kunnen in de voorjaarsvakantie twee middagen deelnemen aan deze Academy. De STEAM Academy verbindt kinderen met techniek en wetenschap. Dit gebeurt op een speelse manier via diverse activiteiten waarbij de kinderen actief aan de slag gaan. De bijeenkomsten vinden plaats op 5 en 8 maart 2019 in de middag bij het 3D Xperience Centrum, Beatrixpark 22 Winterswijk. Deelname is gratis.

STEAM Academy

Het is leuk en leerzaam om op jonge leeftijd met techniek en wetenschap bezig te zijn. De STEAM Academy is in de Achterhoek geïntroduceerd door Royaal Spelen uit Aalten. Kinderen leren daarbij spelenderwijs vaardigheden als probleemoplossend, kritisch en logisch denken. Het 3D Xperience Centrum in Winterswijk organiseert maandelijks 3D Café’s rondom het thema 3D printen. Beide partijen gaan nu samenwerken om elkaars kennis en ervaring te bundelen. Hierdoor kan de jeugd nog breder kennismaken met de technieken van nu en de toekomst. Er is tijdens het programma ook een groot aantal 3D geprinte voorwerpen te zien en er staan diverse 3D printers te draaien. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via mteunissen@winterswijk.nl.

Programma  STEAM Academy op 5 en 8 maart 2019

3D Xperience Centrum Beatrixpark 22 Winterswijk

Open middag: Dinsdag 5 maart 14.00 tot 17.30 uur, entree gratis

  • Techniek: Maken van een grijparm met hydrauliek
  • Robot: Een speeltafel waarop een robot een hindernisbaan aflegt.

Activiteitenmiddag: Vrijdag 8 maart 13.00 tot 15.00 uur

  • Techniekuurtje van 13.00 tot 14.00 uur. Hologramhouder maken. Een hologram is supergaaf en zeker als deze in 3D geprojecteerd wordt. De hologramhouder kun je gebruiken op een smartphone of een tablet. Je gaat aan de slag met knippen, uitmeten en lijmen.
  • Robotparty van 14.00 tot 15.00 uur. Beebot, Dash en Vernie staan voor je klaar! Maak kennis met de verschillende robots en leer meer over het programmeren en besturen van robots. Tijdens dit uur leer je de eerste stappen en kun je de robot verschillende routes laten afleggen of verschillende dingen laten doen.