Thema-avond Duurzaamheid: De blik van jongeren

Op maandag 4 februari organiseren vier leerlingen van het Gerrit Komrij College samen met de gemeente Winterswijk een thema-avond over duurzaamheid. De avond wordt gehouden in het gemeentekantoor en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

De gemeente Winterswijk vindt duurzaamheid heel belangrijk. In 2030 wil de gemeente namelijk energieneutraal zijn. Dat betekent dat er in 2030 evenveel energie duurzaam moet worden opgewekt als er wordt verbruikt.
Dit heeft veel positieve gevolgen voor de toekomstige generatie(s). Alleen: wat vinden jongeren nu zelf van duurzaamheid en wat doen ze nu al? Speciaal om deze vragen te beantwoorden organiseren vier actieve jongeren een thema-avond om hun kijk op duurzaamheid te delen met geïnteresseerden.

Maud Schut vertelt op deze avond over haar profielwerkstuk. Zij heeft onderzoek gedaan naar hoe je het best om kunt gaan met klimaatverandering op lokaal niveau. Ze vertelt over wat de verwachte veranderingen zijn, welke gevolgen dit heeft op de Achterhoek en welke maatregelen de gemeente en inwoners van Winterswijk kunnen nemen.

Li-Hao Heutink, Noëlle de Jong en Veerle Bouma vertellen wat zij al doen aan duurzaamheid. Ze vertellen over de Energietafel, de activiteiten die ze hebben uitgevoerd en over wat zij in de toekomst nog gaan doen op het gebied van duurzaamheid.

De jongeren zullen het publiek uitdagen om mee te denken over duurzaamheid en de klimaatproblematiek. Het wordt een avond met een frisse en jonge blik op een volwassenen onderwerp.

U bent van harte welkom om deze avond bij te wonen in het gemeentekantoor (Stationsstraat 25). De inloop is vanaf 19.15 uur en het programma begint om 19.30 uur.