Rianne Veurman-Schoemaker benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Rianne Veurman-Schoemaker (70) uit Winterswijk is zaterdag 26 oktober benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege haar langdurige inzet als vrijwilliger voor de Stichting Hoormij/Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS).

Rianne Veurman ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Wim Aalderink tijdens de ledenvergadering van de NVVS Regio Gelderland-Oost in zaal Nijenhuis in Winterswijk. In deze vergadering nam zij afscheid als vrijwilliger van de Stichting Hoormij/NVVS.

Verdiensten
Rianne Veurman, die zelf slechthorend is, is meer dan veertig jaar actief geweest als vrijwilliger bij de Stichting Hoormij/NVVS, de belangenorganisatie van en voor mensen met hoorproblemen. Zij heeft veel gedaan aan voorlichting en educatie over slechthorendheid aan verschillende doelgroepen. Zo heeft zij bijvoorbeeld lesgegeven aan leerlingen op basisscholen om hen te waarschuwen voor geluidsoverlast en aan studenten die een verzorgende opleiding volgden om uit te leggen waar het verplegend personeel op moet letten als zij met slechthorende patiënten te maken krijgen.

Binnen de afdeling Gelderland-Oost van de Stichting Hoormij/NVVS heeft Rianne Veurman ook diverse bestuursfuncties vervuld. Van juni 1998 tot april 2007 was zij algemeen bestuurslid. Vanwege een tekort aan bestuursleden heeft zij enige tijd de functies van secretaris (oktober 2015 tot maart 2016) en waarnemend voorzitter (maart 2015 tot maart 2017) ingevuld. Mede door haar inzet is de afdeling Gelderland-Oost blijven bestaan.

Voor haar langdurige inzet voor de vele slechthorenden in Nederland is Rianne Veurman op 13 april 2005 benoemd tot Lid van Verdienste van de Stichting Hoormij/NVVS. Zij heeft slechthorendheid in Nederland op de kaart gezet.

Naast haar werkzaamheden voor de Stichting Hoormij/NVVS heeft Rianne Veurman nog meer vrijwilligerswerk gedaan. Sinds september 2014 organiseert zij samen met haar dochter elke twee weken een knutselavond voor cliënten van Estinea in Winterswijk. Daarnaast is zij vanaf 2006 zo’n tien jaar actief geweest als vrijwilliger in verpleeghuis Pronsweide. Verder was zij in haar eigen buurt actief als mantelzorger voor twee buurvrouwen.

Koninklijke onderscheiding voor Rianne Veurman-Schoemaker
Joop Veurman, Rianne Veurman-Schoemaker en locoburgemeester Wim Aalderink.