Schoonste Straatverkiezing

Pleintje Spirealaan wint Schoonste Straatverkiezing Winterswijk.

Op zondag 24 juni 2018 werden de winnaars van de Schoonste Straatverkiezing in Winterswijk bekend gemaakt. De Spirealaan ging er met de winst vandoor. De Prins Hendrikstraat werd tweede en was daarnaast winnaar van de kinderstraatprijs. De derde prijs ging naar De Bank. Wethouder Wim Elferdink had de eer om de cheques te overhandigen aan de winnende straten. Voor de vierde deelnemende straat was er nog een speciale verrassing, namelijk twee knikkertegels van speciaal gerecycled plastic en een lekkere taart.

Van 24 maart tot en met 24 mei 2018 vond de Schoonste Straatverkiezing plaats in Winterswijk. Inwoners konden zich samen met buren, vrienden en familie aanmelden om hieraan mee te doen. Met deze verkiezing werden de inwoners uitgedaagd om samen in actie te komen voor schone straten in Winterswijk.

Fonkelende straten winnen prijzen

  • De eerste prijs was voor Spirealaan en is ter waarde van € 450,-
  • De tweede prijs was voor Prins Hendrikstraat en is ter waarde van € 350,-
  • De derde prijs was voor De Bank en is ter waarde van € 200,-

De Scholtenenk kreeg twee knikkertegels van gerecycled plastic en een lekkere taart.

Als winnaar van de kinderstraatprijs ontving de Prins Hendrikstraat een wasteboard, een skateboard van gerecyclede flessendoppen.

De besteding van de prijzen wordt gedaan in onderling overleg met de gemeente Winterswijk en het Mooi Schoon team. Er werd geen contant geld uitbetaald.

Uitgelicht