Vuurwerkafval opruimen

Samen vuurwerkafval opruimen zorgt voor een frisse en veilige buurt! Zakken met vuurwerkafval kunt u gratis inleveren bij ROVA op 2 januari en 4 januari van 12:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag 5 januari van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Kom samen in actie

Begin 2019 goed. Ga samen met buren, familie en vrienden aan de slag. Samen vegen is wel zo gezellig. Pak uw bezems, stoffer en blik en vuilniszakken en ruim vuurwerkafval op. Maak het vuurwerkafval vochtig voor het vegen, dan kunt u het veilig opruimen.

Gratis vuurwerkafval inleveren

Zakken met vuurwerkafval kunt u gratis inleveren bij het milieubrengstation van ROVA aan de Leeghwaterweg 10:

  • woensdag 2 januari 2018 van 12.00 uur tot 16.00 uur
  • vrijdag 4 januari van 12.00 uur tot 16.00 uur
  • zaterdag 5 januari van 9.00 uur tot 16.00 uur

Schoon en veilig

Met de campagne Gelukkig Mooi Schoon jaar wil de gemeente Winterswijk in samenwerking met ROVA inwoners wijzen op het belang van het opruimen van vuurwerkafval.

Veeg na het afsteken van vuurwerk direct de vuurwerkresten op zodat het vuurwerk niet op straat blijft liggen. Vuurwerk dat blijft liggen belandt als zwerfvuil in de natuur en kan hier tijdenlang rondzwerven. Dit ontsiert het straatbeeld maar is ook schadelijk voor planten en dieren. Ook zijn er altijd kinderen die op zoek gaan naar vuurwerk dat niet is afgegaan en die proberen dit opnieuw af te steken. Een risico. Door vuurwerkafval op te ruimen zorgt u voor een schone en veilige buurt.

ROVA Mooi Schoon - vuurwerkvrije straat

Uitgelicht