Plastic, GFT, papier, KCA, restafval

Op de afvalkalender vindt u de ophaaldagen van het plastic, papier, GFT (groente-, fruit- en tuinafval). ROVA haalt KCA (klein chemisch afval) twee keer per jaar op.

Afvalkalender

ROVA zorgt in de gemeente Winterswijk voor de afvalinzameling. In de afvalkalender kunt u zien wanneer ROVA in uw straat afval ophaalt. Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet meteen wanneer uw afval wordt opgehaald.

Afvalcontainers

In Winterswijk zamelen we vuilnis gescheiden in:

• Oranje container (PMD-container): plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken.
  • Groene container (GFT-container): groente-, fruit- en tuinafval (GFT).
  • Blauwe container (OPK-container): oud papier en karton.
  • Ondergrondse container bij u in de buurt: restafval. U heeft hiervoor een milieupas nodig. Deze milieupas hoort bij de woning. Als u in het buitengebied woont, kunt u uw restafval in uw grijze container doen.
  • Milieubox: klein chemisch afval.

Als u in een bovenwoning, appartement of flat woont, heeft u geen mini-containers, maar kunt u uw afval in de gezamenlijke containers voor plastic (verpakkingsafval), GFT, papier en restafval doen. Hiervoor heeft u een milieupas en/of een sleutel nodig. De milieupas en de sleutel horen bij de woning.

Container aan de straat zetten

Zet uw afvalcontainer op de ophaaldag vóór 7.00 uur op de aangewezen aanbiedplaats. U herkent de aanbiedplaats aan de tegel met een container erop.

• De deksel van de container is gesloten.
  • De wielen en het handvat staan van de straatkant af.
  • De afstand tussen twee containers en objecten (bijvoorbeeld lantaarnpalen, auto's, bankjes) is ongeveer 30 centimeter.

Klein Chemisch afval

Twee keer per jaar haalt ROVA Klein Chemisch Afval (KCA) aan huis op.

U maakt hiervoor een afspraak via telefoonnummer (0543) 54 54 54. Voor de voorjaarsronde kan dit tot en met zaterdag 6 april 2019 17.00 uur en voor de najaarsronde kan dit tot en met zaterdag 12 oktober 2019 17.00 uur. De inzamelroute kunt u vinden in het gemeentenieuws (Achterhoek Nieuws).

U bewaart het KCA in de milieubox. U zet het KCA op de inzameldag vóór 07.00 uur in een gesloten milieubox bij uw brievenbus.

KCA wegbrengen naar het milieubrengstation

U kunt KCA ook inleveren bij het milieubrengstation.

Wat is KCA?

Klein chemisch afval is afval dat niet bij het gewone afval mag. Bijvoorbeeld batterijen, medicijnen, accu's, verf, lijm, bestrijdingsmiddelen en olieproducten. Kleine elektrische apparaten, zoals scheerapparaten en broodroosters, vallen ook onder KCA.

Meer informatie over afval vindt u op www.ROVA.nl.