Reizen in de Achterhoek: ZOOV

Als u niet met eigen vervoer of met het openbaar vervoer kunt reizen, brengt ZOOV Op Maat u waar u naartoe wilt. In de Achterhoek én daarbuiten. U kunt met ZOOV Op Maat zelfs naar Duitsland. ZOOV Op Maat is er voor iedereen. U kunt reizen als Wmo-reiziger of OV-reiziger.

Reismogelijkheden

ZOOV is het aanvullend vervoersysteem in de Achterhoek. ZOOV is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst. Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Er zijn verschillende manieren om te reizen met ZOOV:

ZOOV Op Maat: Wmo-vervoer

Als u een indicatie hebt voor sociaal recreatief Wmo-vervoer, reist u met ZOOV Op Maat tegen een goedkoper tarief. Ook mag u eventuele hulpmiddelen (zoals rolstoel of scootmobiel) meenemen. De gemeente waar u woont bepaalt of u in aanmerking komt voor deze Wmo-indicatie.

Heeft u geen Wmo-indicatie, maar wilt u toch reizen met ZOOV? Dan reist u als OV-reiziger. U betaalt een ander tarief dan een Wmo-reiziger. Het tarief is hoger als u uw reis ook met het openbaar vervoer kunt doen. Is er geen openbaar vervoer op uw reistraject, dan betaalt u minder (maar nog wel meer dan een Wmo-reiziger).

ZOOV Werk: woon-werkvervoer

ZOOV verzorgt woon-werkvervoer voor werknemers van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en voor een deel van de werknemers van participatiebedrijf Laborijn. Als u van uw gemeente een indicatie hebt gekregen voor vervoer tussen uw huis en uw werklocatie, is de kans groot dat u met een taxi(bus) van ZOOV Werk reist.

ZOOV School: leerlingenvervoer

ZOOV School verzorgt het leerlingenvervoer voor de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Uw gemeente bepaalt of uw kind(eren) in aanmerking komt (of komen) voor vervoer van en naar school. Dit kan als uw kind door een lichamelijke of verstandelijke beperking niet zelfstandig naar school kan reizen. Of als bijvoorbeeld de basisschool van de gewenste levensovertuiging ver weg ligt.

Zoov logo