Reizen van en naar Duitsland

Er zijn verschillende grensoverschrijdende busverbindingen die de Achterhoek verbinden met Duitsland.

Dagelijks rijdt er bijvoorbeeld een bus tussen Winterswijk en Vreden. Op 2 december is een vijf maand durend proefproject gestart met een grensoverschrijdende busverbinding tussen de spoorstations in Aalten en Bocholt.

Buslijn Vreden - Winterswijk (R71)

Deze buslijn van RVM  rijdt meestal met achtpersoonsbusjes. De lijn is vooral in trek bij Duitse toeristen die Winterswijk bezoeken. Af en toe wordt op zaterdag met een dubbeldekker bus gereden. In Vreden geeft deze lijn een aansluiting op lijn S70 naar Münster Hauptbahnhof. Informatie over tickets vindt u hier.

Buslijn Aalten – Bocholt (buslijn C11)

Deze bus van Stadbus Bocholt vertrekt op werkdagen vanaf 07.03 uur ieder uur vanaf Aalten richting Bocholt en vice versa. Met deze buslijn is er voor reizigers vanuit Duitsland via de lijn Arnhem Winterswijk een aansluiting op het Nederlandse spoornet en voor reizigers vanuit Nederland via de lijn Bocholt – Wesel – Düsseldorf, een aansluiting op het Duitse spoornet. Informatie over tickets vindt u op www.stadtbusbocholt.de.

Voor wie?

Naast veel grenspendelaars, scholieren en studenten die voor school of stages de grens overgaan zijn deze buslijnen ook in trek bij winkelend publiek en dagtoeristen. .

Geldigheid OV-chipkaart

Het gebruik van de OV-chipkaart is niet mogelijk op deze grensoverschrijdende buslijnen.

Uw reis plannen

Op de website www.bus-und-bahn-im-muensterland.de kunt u uw reis plannen.

 

 

Uitgelicht