Trekkerrijbewijs

Een trekkerrijbewijs vraagt u aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. U betaalt het paspoort bij de aanvraag. Na 5 werkdagen kunt u uw rijbewijs afhalen.

Alle bestuurders van een land- en bosbouwtrekker (LBT) en een voertuig met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg een T-rijbewijs hebben. Het T-rijbewijs geldt in principe voor alle LBT’s en MMBS’en. Meer informatie vindt u op de website van het CBR.

Afhalen

Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs afhalen. U ontvangt een SMS-bericht als het bromfietsrijbewijs bij ons binnengekomen is. U hoeft voor het afhalen geen afspraak te maken.

Kwijt of gestolen?

  • U kunt direct een nieuw rijbewijs aanvragen. Maakt u hiervoor een afspraak. Bij deze aanvraag tekent u een verklaring van vermissing bij de gemeente. Bij diefstal of beroving adviseren wij om ook aangifte te doen bij de politie.
  • Als u een verklaring invult op het gemeentehuis, wordt het oude rijbewijs ongeldig verklaard. Dit kan niet worden teruggedraaid.
  • Heeft u het rijbewijs als vermist laten registreren en vindt u hem weer terug? Dan kunt u het rijbewijs het beste inleveren bij de gemeente.
  • Verliest u uw rijbewijs in het buitenland? Doe dan aangifte bij de politie ter plaatse.

Vermelden naam partner op rijbewijs

U kunt de naam van uw partner vermelden op uw rijbewijs als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt.