Europees parlement

Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland

U woont in Nederland en heeft de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie. In dat geval kunt u kiezen in welk van deze twee landen u stemt voor het Europees Parlement. Met het formulier Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland  (pdf, 111 KB) verklaart u dat u in Nederland stemt en niet in uw lidstaat van herkomst.

Wilt u in uw land van herkomst stemmen, dan hoeft u voor de Nederlandse autoriteiten niets te doen. Wél moet u zich tijdig melden bij de autoriteiten van uw land van herkomst.

Vul het formulier in en stuur het samen met een kopie van uw legitimatiebewijs op naar :

Gemeente Winterswijk
Antwoordnummer 46
7100 VB Winterswijk

Het formulier moet op uiterlijk 9 april 2019 bij de gemeente binnen zijn.

Uitleg in engels, frans, duits

Bent u als Nederlander in het buitenland op 23 mei 2019?

Bent u op 23 mei 2019 tijdens de Europese Parlementsverkiezing tijdelijk in het buitenland? Dan kunt u per volmacht of per briefstem uw stem uitbrengen. Wilt u per brief stemmen, kijkt u dan op de website van de gemeente Den Haag: www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/verkiezingen/kiezers-buiten-nederland/tijdelijk-in-het-buitenland-tijdens-de-verkiezing-van-het-europees-parlement.htm.

Uw aanvraag van een briefstembewijs moet uiterlijk op 25 april 2019 om 23.59 uur (Nederlandse tijd) bij de gemeente Den Haag binnen zijn.

 

Uitgelicht