Stemmen in een andere gemeente in Nederland

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven? Dan moet u een kiezerspas aanvragen.

Met een kiezerspas kunt u in iedere gemeente in Nederland stemmen.

Aanvragen kiezerspas

Een kiezerspas kunt u online aanvragen of aan de balie van het gemeentekantoor.

Aanvraag aan de balie

U kunt een kiezerspas aanvragen bij de balie van het gemeentekantoor  tot 22 mei t 2019 (tot 12.00 uur). Neemt u uw stempas en een legitimatiebewijs mee. Wij nemen uw stempas in en u ontvangt een kiezerspas.

Digitale aanvraag

Vraag vóór 20 mei 2019 een kiezerspas aan via online formulier.

Kiezerspas online aanvragen

Om uw aanvraag voor een kiezerspas in behandeling te kunnen nemen, moet u uw stempas toesturen naar:

Gemeente Winterswijk
t.a.v. team Burgerzaken
Antwoordnummer 46
7100 VB Winterswijk

Zonder uw stempas kunnen wij uw aanvraag voor een kiezerspas niet in behandeling nemen.

Kiezerspas omzetten in volmacht

Voor de verkiezing van het Europees Parlement geldt dat een kiezerspas kan worden omgezet in een onderhandse volmacht. Hierdoor kan een andere kiesgerechtigde voor de kiezer stemmen in een willekeurig stemlokaal in Nederland.