Stempas kwijt of niet ontvangen

U ontvangt uw stempas in week 17 (22-27 april 2019). Stempas niet ontvangen of kwijt? Vraag een nieuwe stempas aan.

U hebt een stempas en een identiteitsbewijs nodig om te kunnen stemmen.

Geen stempas ontvangen of stempas kwijt?

Heeft u ten onrechte geen stempas ontvangen, of bent u uw stempas kwijt? Dan kunt u bij de gemeente waar u op 9 april 2019 stond ingeschreven een nieuwe stempas aanvragen.

Aanvraag aan de balie

Een aanvraag aan de balie kan tot en met 22 mei 2019 tot 12.00 uur. Neemt u uw legitimatiebewijs mee.

Digitale aanvraag

Vraag vóór 18 mei 2019 een nieuwe stempas aan via ons online formulier.

Stempas online aanvragen

Stempas aanvragen op de dag van de verkiezingen

Hebt u geen stempas op 23 mei 2019, dan kunt u niet stemmen. U kunt namelijk tot één dag voor de verkiezingsdag tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen.

Wanneer ontvangt u uw stempas?

U ontvangt de stempas per post in week 17 (22-27 april 2019). De kandidatenlijsten worden per post bezorgd op 9 mei 2019.

Wie ontvangt een stempas?

• U bent op 23 mei 2019 18 jaar of ouder en in het bezit van de Nederlandse nationaliteit óf de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie.
  • U bent niet uitgesloten van het kiesrecht.
  • U woont volgens de Basisregistratie personen op de dag van kandidaatstelling (9 april 2019|) in de gemeente Winterswijk.

Bent u onlangs verhuisd?

Als u bent verhuisd en dit voor 9 april 2019 hebt doorgegeven aan de gemeente Winterswijk, dan ontvangt u in onze gemeente uw stempas op uw nieuwe adres. Als u uw verhuizing na 9 april 2019 hebt doorgegeven, dan ontvangt u uw stempas op uw oude adres.

Stemmen in een andere gemeente: kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven? Dan vraagt u een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u in iedere gemeente in Nederland stemmen.