ZOOV voor reizen in de Achterhoek

Rit boeken | Tarief

Zoov logo

Sinds 1 januari 2017 verzorgt ZOOV het aanvullend vervoer in de Achterhoek. Maakte u gebruik van Regiotaxi Gelderland? Dan reist u voortaan met ZOOV.

ZOOV is er voor iedereen

ZOOV is er voor elke reiziger. Als het voor u niet mogelijk is om via het reguliere openbaar vervoer (trein of bus) naar de plaats van bestemming in de Achterhoek te reizen, biedt ZOOV een passende oplossing. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Wmo-indicatie

Als u een indicatie hebt voor sociaal recreatief Wmo-vervoer, reist u tegen een goedkoper tarief. De gemeente waar u woont, bepaalt of u in aanmerking komt voor deze Wmo-indicatie.

Woon-werk vervoer

Als u van uw gemeente een indicatie hebt gekregen voor vervoer tussen uw woning en uw werklocatie, is de kans groot dat u met een taxi(bus) van ZOOV reist.

Woon-school vervoer

Per 1 augustus 2017 wordt ook het leerlingenvervoer ondergebracht bij ZOOV. Dus hebt u kinderen die met een taxi(bus) van en naar school gaan? Dan reist uw kind vanaf het nieuwe schooljaar met ZOOV. Het uitgangspunt van ZOOV is dat er voor uw kind zo min mogelijk verandert.

 

Rit boeken via ZOOV Reisplanner

U boekt uw rit via ZOOV Reisplanner (0900 – 9874, € 0,10 per minuut). De telefonist van ZOOV Reisplanner geeft u ook reisadvies, als blijkt dat er voor u meerdere reismogelijkheden zijn. U kiest zelf welke reis het beste bij u past.

 

Van deur-tot-deur

Net zoals bij Regiotaxi Gelderland, haalt de taxi(bus) u op. U kunt met ZOOV maximaal 40 kilometer reizen. Zelfs een rit naar Duitsland is vanuit veel plaatsen mogelijk. De chauffeur brengt u naar de plek van uw bestemming. Oftewel: u reist met ZOOV van deur-tot-deur.

 

Eerlijk tarief

Bij ZOOV betaalt u alleen de kilometers die u daadwerkelijk reist. Geen zones maar kilometers dus. Hoeveel uw reis kost, hangt af van hoe ver u reist en wanneer u reist. Als u buiten de spits reist, dan bent u goedkoper uit. als u een Wmo-indicatie heeft dan reist u de eerste 20 kilometer tegen een lager tarief. Ook dit is precies zoals u bij Regiotaxi Gelderland gewend was.

 

Meer informatie