Onderwijs

Informatie over basisonderwijs, voortgezet onderwijs en passend onderwijs.

Basisonderwijs

Het is belangrijk dat u een basisschool kiest die bij u en uw kind past. De keuze voor een basisschool wordt makkelijker als u scholen met elkaar vergelijkt. Maak een afspraak bij de school om eens een kijkje te nemen of bezoek één van de informatieavonden die de meeste scholen organiseren. Maar natuurlijk kunt u ook bij ouders in uw buurt informeren.


Op de website van het Ministerie kunt u lezen wat de bevindingen van de onderwijsinspectie zijn.

In het Overzicht basisscholen Winterswijk kunt u meer informatie vinden over de basisscholen in Winterswijk.

Passend onderwijs

Als ouder kiest u zelf een school voor uw kind, ook als uw kind extra ondersteuning nodig heeft. Na aanmelding beoordeelt de school of zij aan de ondersteuningsvraag van uw kind tegemoet kan komen. Kan dat niet, dan zoekt de school in overleg met u een betere plek. Zo komt uw kind terecht op de school die het best bij hem of haar past.

Op de website passendonderwijs.nl vindt u meer informatie.

 

Voortgezet onderwijs

Aan het eind van groep 8 krijgt uw kind een schooladvies (onderwijskundig rapport) mee. Dit schooladvies is gebaseerd op de uitslag van de Citotoets, de cijfers die uw kind heeft gehaald, hoe uw kind in de klas is en voor welke vakken hij of zij aanleg heeft. Met dit schooladvies kunt u samen met uw kind een school uitzoeken.
Op de website van het Ministerie kunt u lezen wat de bevindingen van de onderwijsinspectie zijn.

In het Overzicht scholen voortgezet onderwijs vindt u meer informatie over de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in Winterswijk.

Uitgelicht