Winterswijk trekt noodverordening voor centrum in

Burgemeester Joris Bengevoord heeft de noodverordening van 27 januari 2021 voor het centrum van Winterswijk met onmiddellijke ingang (3 februari 2021, 16.00 uur) ingetrokken. Er is op dit moment geen sprake meer van een dreiging met betrekking tot de ernstige verstoring van de openbare orde.

Vorige week woensdag stelde de burgemeester een noodverordening in en wees hij het centrum aan als veiligheidsrisicogebied. Aanleiding voor deze zware maatregelen waren aanhoudende signalen dat er in Winterswijk protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok werden voorbereid. Het instellen van een noodverordening biedt de burgemeester meer mogelijkheden om de openbare orde en veiligheid te handhaven.

De afgelopen dagen was het rustig in Winterswijk. De burgemeester heeft daarom besloten de noodverordening per direct in te trekken. “We hadden serieuze aanwijzingen dat er ook in Winterswijk ongeregeldheden zouden plaatsvinden. Gelukkig is dat niet gebeurd. Door de goede samenwerking tussen de gemeente en de politie kon de onrust snel in de kiem worden gesmoord”, zegt burgemeester Bengevoord.

Ondanks het intrekken van de noodverordening houdt de politie de komende tijd nog extra toezicht in het centrum. De gemeente waarschuwt dat bij overlast de noodmaatregelen weer ingaan. Eventuele schade wordt zoveel mogelijk verhaald op (ouders van minderjarige) daders.

> Intrekkingsbesluit noodverordening (pdf, 322 kB)