Vaccineren zonder afspraak in Winterswijk

Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om je te laten vaccineren tegen corona? Op woensdag 15 september kun je zonder afspraak een vaccinatie halen in de Sport- en Turnhal Winterswijk bij het Gerrit Komrij College (Parallelweg 9) en op vrijdag 17 september in de gymzaal aan de Morgenzonweg 7b. Op beide dagen zijn de openingstijden 11.00 tot 19.00 uur. Deze open inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad.

Geen afspraak nodig

Je hoeft geen afspraak te maken voor de vaccinatie. Wel moet je een geldig ID-bewijs meenemen. Je krijgt een vaccinatie met het Pfizer-vaccin. Binnen de vaccinatielocaties is het dragen van een mondneusmasker verplicht.

Informatie over vaccineren

Wil je eerst meer weten over vaccineren? Op iedere vaccinatielocatie is een arts aanwezig. Met deze arts kun je in gesprek gaan over vaccineren. Besluit je dat je gevaccineerd wilt worden? Dat kan dan direct op de locatie gedaan worden. Als je niet gevaccineerd wilt worden, ga je weg na het gesprek dat je hebt gehad.

Begeleiding bij prikangst

Heb je prikangst? Op de priklocatie zijn mensen aanwezig die hier ervaring mee hebben. Geef bij binnenkomst aan dat je vaccineren niet heel prettig vindt en we nemen meer tijd voor je. Ook kun je liggend geprikt worden als je dat prettiger vindt.

Tweede vaccinatie

Als je eerste vaccinatie zonder afspraak wordt gezet, dan kun je een afspraak maken voor een tweede prik.Je kunt ook gebruik maken van de vrije inloop die ongeveer 4 weken later weer in Winterswijk wordt georganiseerd.

Meer weten?

Kijk voor alle informatie over de coronavaccinaties op www,ggdnog.nl.