Informatie voor ondernemers

Op deze pagina vindt u informatie over het coronavirus voor ondernemers.

 • Raad stelt gewijzigde verordening Marktgelden 2021 vast

  08 oktober 2021

  De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 23 september en 7 oktober ingestemd met het voorstel om in heel 2021 geen marktgeld te heffen en de Tweede Wijzigingsverordening Marktgelden 2021 vastgesteld.

 • Gemeente biedt steun aan Winterswijkse ondernemers

  12 februari 2021

  Ondernemers die door de coronacrisis verplicht hun deuren hebben moeten sluiten, krijgen een extra steuntje in de rug van de gemeente Winterswijk. Wie in 2020 reclamebelasting heeft betaald, krijgt een compensatie van maximaal 540 euro. Daarnaast komen ondernemers in aanmerking voor een eenmalige stimuleringsbijdrage van 750 euro. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 februari besloten.

 • Herstelplan 'Van Herstel naar Beter'

  De gemeenteraad van Winterswijk heeft een plan met maatregelen goedgekeurd waarvan ondernemers in verschillende sectoren gebruik kunnen maken om deze coronatijd door te komen. Het is een stevig dynamisch plan. Sommige steunmaatregelen zijn voor een hele sector, terwijl andere vormen van hulp juist op maat worden aangeleverd.

 • Bijstand voor zelfstandigen, Bbz

  Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen. Deze overheidsregeling biedt financiële mogelijkheden en ondersteuning voor ondernemers en starters.

 • Ondernemen en coronavirus

  De verspreiding van het virus zorgt voor veel aandacht en vragen. Ook bij ondernemers. Op deze pagina leest u meer over ondernemen en het coronavirus.