Aanvullende ondersteuning Gelderse Culturele Toeristische en Recreatieve sector

Cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme zijn van grote toegevoegde waarde voor de gasten en inwoners van Winterswijk. Door Covid-19 staan deze sectoren zwaar onder druk. Provincie Gelderland wil, aanvullend op de maatregelen van het Rijk en de gemeenten, deze sectoren steunen met provinciale, Covid-19 overbruggingsmaatregelen. Een deel van deze maatregelen is nog in ontwikkeling en wordt in de zomerperiode of daarna opgesteld. Wethouder klein Gunnewiek is blij met de aanvullende ondersteuning vanuit de Provincie: ‘Ik hoop dat ondernemers hier gebruik van maken om hun bedrijf verder klaar te maken voor de toekomst. Zo zorgen we dat Winterswijk toeristisch gezien interessant blijft voor bezoekers, ook in tijden zoals die van Corona.’

Cultuur- en Erfgoedsector

Naast de algemene regeling worden er binnenkort specifieke regelingen voor de Cultuur- en Erfgoedsector opengesteld. Dat zijn “Regionale infrastructuur: grotere podia en maatwerk COVID-19” en “Monumenten en regionale musea met een publieksfunctie COVID-19”. Er wordt steun verleend met het oog op het functioneren van beide sectoren, onder de huidige, moeilijke omstandigheden. Neem het in acht houden van veiligheidsmaatregelen voor een kleinere groep bezoekers, aantallen die veel kleiner zijn dan voor de crisis. 

Toeristische en Recreatieve sector

Ook zijn er extra subsidiemogelijkheden voor de Toeristische en Recreatieve sector. Ten eerste wordt  een project van KHN/HISWA-RECRON mogelijk gemaakt waarbij ondernemers ondersteuning en advies kunnen krijgen van diverse adviseurs, ten tweede wordt de huidige voucherregeling voor de vernieuwing van de bedrijfsvoering via Oostnl aangepast zodanig dat de eigen bijdrage van ondernemers wordt verlaagd en de regeling ook van toepassing wordt op ondernemers die hun bedrijfsstrategie willen aanpassen als gevolg van de Covid-19 crisis, en ten derde wordt  het project Green Key Veluwe  aangepast: de  deelnemersbijdrage wordt verlaagd en de benodigde duurzaamheidsinvesteringen worden substantieel gesubsidieerd en bovendien wordt dit project ook uitgerold over de andere streken van Gelderland.

Meer informatie

Deze ondersteuningssubsidieregelingen en -projecten starten alle op diverse momenten en hebben allen hun eigen criteria. Een overzicht van de regelingen en informatie over de regelingen en andere subsidiemogelijkheden kunt u vinden via de volgende pagina op de provinciale website: https://www.gelderland.nl/COVID-19-Subsidies. Voor aanvragers binnen  de Cultuur- en erfgoedsector is belangrijk om te weten dat van slechts van één provinciale Covid-19 overbruggingsmaatregel gebruik gemaakt kan worden.