Burgemeester Bengevoord over coronavirus

Burgemeester Joris Bengevoord vraagt uw aandacht voor het coronavirus en doet een oproep om samen de schouders eronder te zetten om verspreiding van het virus te voorkomen.

Beste Winterswijkers,

De afgelopen periode zijn wij allemaal opgeschrikt door de opkomst van het coronavirus. Zowel in de Achterhoek als in de Kreis Borken (Duitsland) zijn besmettingen geconstateerd. Onze minister-president heeft inmiddels verscherpte maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen treft u elders op deze website, en wordt telkens geactualiseerd op de website van het RIVM.
Als uw burgemeester benadruk ik het belang van de uitvoering en naleving van deze maatregelen. Het is een ernstige situatie die we alleen te boven komen door met elkaar de soms lastige en vervelende maatregelen na te leven. Winterswijk heeft de Winterswijkers nodig om deze crisis de baas te worden en ik vraag u dan ook om naast de zorg voor uw eigen gezondheid, ook zorg voor elkaar te hebben.
Naast veel ongemak, wil ik ook benadrukken dat Winterswijk niet ‘op slot’ zit. Onze winkels en supermarkten blijven gewoon open, hamsteren is dus niet nodig. De gemeente blijft bereikbaar voor u, de kanjers van de politie, ambulance, zorg en brandweer staan hun mannetje en de ROVA blijft uw afval gewoon ophalen. Ik vraag van u vooral ook om zelf goed na te denken, rustig te blijven en risicovolle situaties te beperken.

We moeten allemaal ons best doen deze vervelende crisis te boven te komen.
Ik reken op u,

de Burgemeester van Winterswijk,
Joris Bengevoord