Coronateststraat geopend in Winterswijk

De GGD heeft op woensdag 28 oktober een nieuwe testlocatie geopend aan de Tinbergenstraat 34 in Winterswijk. Op de eerste dag hebben zich al zo'n 250 mensen met corona-gerelateerde klachten laten testen. Mensen met klachten kunnen er alleen op afspraak terecht.

Afspraak maken

Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Ook kan je een afspraak maken via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren.

Coronatest alleen bij klachten

De coronatest is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraak wordt kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak krijg je de keus op welke locatie en welke tijd je in een teststraat terecht kan. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

De uitslag

Na de testdag duurt het gemiddeld 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt. Bij een positieve uitslag neemt GGD Noord- en Oost-Gelderland contact op om vervolgens het bron- en contactonderzoek te starten. Besmette personen gaan vervolgens in isolatie en hun huisgenoten krijgen het dringende verzoek om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. De nauwe contacten die uit het bron- en contactonderzoek naar voren komen worden ook gevraagd om 10 dagen thuis te blijven en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.