Inwoner van de gemeente Winterswijk besmet met het coronavirus

Bij een inwoner van de gemeente Winterswijk is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. De patiënt verblijft momenteel in isolatie.

GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en krijgen instructies over wat zij moeten doen.

Burgemeester Bengevoord: “Helaas is nu ook in onze gemeente een inwoner positief getest op het coronavirus. Ik wens de patiënt heel veel sterkte en een voorspoedig herstel. Mijn oproep aan alle inwoners is om de voorschriften van het RIVM te blijven nakomen. Deze coronacrisis kunnen we alleen de baas worden door ons vast te houden aan de regels. Onze gezondheid staat voorop en die moeten we zo goed mogelijk beschermen. We staan als gemeente in direct contact met de GGD, veiligheidsregio en het RIVM. Alle instanties doen wat belangrijk en noodzakelijk is in deze situatie.”

Meer informatie

Alle actuele informatie over het coronavirus is te vinden op www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/corona. Voor vragen is er een publieksnummer: 0800-1351.