Samen beter uit de crisis

Met een animatie trapt de gemeente Winterswijk een campagne af om ideeën uit de samenleving op te halen hoe we samen beter uit de coronacrisis komen. In mei heeft de gemeenteraad het crisis- en herstelplan ‘Van Herstel naar Beter’ vastgesteld.

In totaal is voor een periode van drie jaar 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor diverse investeringen die bijdragen aan herstel in Winterswijk. Daarvoor is de gemeente op zoek naar ideeën van inwoners. Deze kunnen gemaild worden naar: idee@winterswijk.nl

Wethouder Inge klein Gunnewiek: “We willen heel graag dat Winterswijkers meedenken en ideeën aandragen. Wat kunnen we doen voor de sectoren die hard getroffen zijn als cultuur, sportverenigingen, toerisme, horeca en bedrijvigheid? Het gaat om plannen die helpen om Winterswijk beter te maken en die duurzaam zijn. “
Wethouder Henk-Jan Tannemaat vult aan: “Het kunnen ook voorstellen zijn op het maatschappelijke en sociale vlak. We zoeken ideeën die verder gaan dan hulp aan een enkel persoon, vereniging of organisatie. Nadrukkelijk nodigen we jongeren uit om met ideeën te komen. Het gaat om de toekomst van ons allemaal.”

Eerste ideeën in uitvoering

Voor bedrijven zijn er allerlei tegemoetkomingen en betalingsregelingen rondom gemeentelijke belastingen getroffen. In het centrum zijn maatregelen genomen zoals het verplaatsen van de markt en meer ruimte geven voor terrassen. Zo zijn er nog een aantal ideeën in uitvoering:
* Zes muziekverenigingen hebben ieder 500 euro ontvangen waarmee zij hun repetitieruimte corona-proof kunnen inrichten. Daardoor kunnen de repetities op een veilige manier doorgaan.
* 17 basisscholen hebben ieder 250 euro gekregen waarmee ze iets speciaals kunnen doen voor het afscheid van groep 8. Een paar basisscholen is voor de eindmusical uitgeweken naar De Storm. Zo kan het publiek met voldoende onderlinge afstand de voorstelling bijwonen.

idee@winterswijk.nl

Ideeën en suggesties kunt u mailen naar idee@winterswijk.nl.