Verruiming van sportmogelijkheden

Op 6 mei heeft het kabinet de routekaart gepresenteerd om de maatregelen tegen het coronavirus de komende maanden stap voor stap te versoepelen. Er zijn extra mogelijkheden voor sport en bewegen.

Mensen ouder dan 18 jaar kunnen vanaf 11 mei weer buiten sporten mits zij zich houden aan de 1,5 meter regel. Ook de binnenzwembaden mogen weer open. Helaas is binnensporten nog niet mogelijk. De gemeente en de contactpersonen van de verschillende sportaanbieders maken samen afspraken over de verruiming van de mogelijkheden om te kunnen sporten.

Sportaanbod Winterswijk

De afgelopen weken hebben de sportverenigingen hard gewerkt om hun sportactiviteiten voor jeugd en jongeren weer aan te bieden. Allemaal hebben zij een plan ingediend om de jeugd weer verantwoord te kunnen laten sporten. Inmiddels zijn veel buitensportlocaties weer open. De gemeente heeft de regie op het proces, de inhoud is aan de betreffende sportorganisatie. Veelal kunnen zij hierin afstemming zoeken met hun sportbond. Door de versoepeling van de Rijksoverheid adviseert de gemeente nu om vooral de richtlijnen van de eigen sportbranche te volgen. Bij vragen kan uiteraard contact worden opgenomen met de gemeente via telefoonnummer (0543) 543 543 of via e-mailadres actief@winterswijk.nl.

Sporten voor volwassenen 

Iedereen ouder dan 18 jaar mag weer buiten sporten en bewegen op 1,5m afstand van elkaar. Daarnaast moeten de hygiëneregels van het RIVM (en die van de eigen sportbranche) in acht worden genomen. Let op, kleedruimtes en kantines blijven gesloten. Competities mogen voor 1 september niet plaatsvinden, ook voor de buitensporten niet.

Aanbod Actief Winterswijk

Beweeg Wijs en Actief Winterswijk of buurtsportcoaches starten vanaf 12 mei met sport- en spelactiviteiten voor de basisschooljeugd van groep 1 tot en met 8. Het programma is met name bedoeld voor kinderen die (nog) niet kunnen sporten bij een sportvereniging/niet leden. Op die manier willen wij zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven mee te doen. De activiteiten vinden plaats bij FC Trias en op sportpark Jaspers. Meer informatie vindt u op de website www.actiefwinterswijk.nl.

Meer informatie

Op de website www.rijksoverheid.nl zijn de meest gestelde vragen te vinden over het coronavirus en sport. U kunt ook contact leggen met de gemeente Winterswijk als u vragen heeft. U bereikt ons via telefoonnummer (0543) 543 543 of via e-mailadres actief@winterswijk.nl.

Poster versoepeling maatregelen