Winterswijk alert op mogelijke protesten tegen coronamaatregelen

De gemeente krijgt signalen dat er mogelijk ook in Winterswijk protesten tegen de coronamaatregelen en de ingestelde avondklok worden voorbereid. Gelet op de gebeurtenissen elders in het land nemen wij deze signalen uiterst serieus. De burgemeester roept iedereen op om thuis te blijven en de rust te bewaren.

Blijf thuis

“Ik doe een dringend beroep op iedereen om thuis te blijven en zich te houden aan de coronamaatregelen en de avondklok. Wij willen in Winterswijk geen ongeregeldheden zoals we de afgelopen dagen in enkele steden hebben gezien. Op mogelijke protesten zijn wij voorbereid. Onze inwoners en ondernemers verdienen het dat zij optimaal worden beschermd”, zegt burgemeester Joris Bengevoord.

Noodverordening achter de hand

De politie is in het centrum aanwezig om coronamaatregelen en de avondklok te handhaven. De gemeente heeft de ondernemers in het centrum verzocht om eventuele losse elementen die buiten staan naar binnen te halen. Daarnaast heeft de burgemeester een noodverordening achter de hand. Bengevoord: "Op het schenden van de avondklok staat een boete van 95 euro, maar met een noodbevel kunnen relschoppers vervolgd worden voor geweld en vernielingen en een strafblad krijgen."

Signalen

Inwoners die signalen krijgen van eventuele protestacties worden verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844.