Gemeentenieuws RSS icoon

Gemeentenieuws zoals dat ook te lezen is in het Achterhoek Nieuws

 • Volksfeest Winterswijk gaat dit jaar in zeer afgeslankte vorm door

  05 augustus 2021

  Het Volksfeest: hét moment van het jaar waarop veel Winterswijkers zich altijd weer verheugen. Vorig jaar kon het feest door de coronapandemie helaas niet doorgaan. En ook dit jaar zal het Volksfeest van 26 tot en met 29 augustus in zeer afgeslankte vorm plaatsvinden: zonder feesttent, kinderspelen en vogelschieten, maar wel met een aangepast bloemencorso en de kermis.

 • Vacature: Toezichthouder ruimtelijke ordening

  29 juli 2021

  Werk je graag binnen, maar vooral ook buiten de muren van ons gemeentekantoor? Heb je affiniteit met ruimtelijke, juridische en eventueel bouwkundige vraagstukken? En wil jij iets toevoegen aan een mooi, gezond en veilig Winterswijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Winterwarm kan aan de slag met Bedrijvenlandgoed Slinge

  29 juli 2021

  Van een industrieel en grijs terrein, naar een bedrijvenlandgoed waar aandacht is voor groen en natuur. Op vrijdag 23 juli hebben wethouder klein Gunnewiek en directeur Looman van Winterwarm Heating Solutions B.V. de overdracht van Bedrijvenlandgoed Slinge getekend. Winterwarm gaat op het voormalige DAV-terrein aan de Wooldseweg aan de slag met een nieuw en landschappelijk ingericht bedrijfscomplex.

 • Gemeentenieuws 27 juli 2021

  27 juli 2021

  Met onder andere informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek, geleidelijnen bij gemeentekantoor, tijdelijke openbare toiletunit geplaatst achter het raadhuis, besparen op groene energie, verkeersmaatregelen.

 • Gemeente Winterswijk maakt Vrijheidspark tijdelijk verkeersluw

  21 juli 2021

  Het Vrijheidspark is vernieuwd en kent daarmee een nieuwe verkeerssituatie. Nu het park twee maanden in gebruik is, concludeert de gemeente Winterswijk dat er op en rond het plein nog altijd te hard gereden wordt en dat er met name op marktdagen veel foutparkeerders staan. Daarom besluit het college van burgemeester en wethouders om het Vrijheidspark voor vier maanden verkeersluw te maken.

 • Gemeentenieuws 13 juli 2021

  06 juli 2021

  Met onder andere nieuw bermbeheer om biodiversiteit te versterken, samen werken aan musea voor de toekomst, Ron Dorland stelt zich als nieuw Wmo-raadslid, gevonden en verloren voorwerpen, mensen maken Winterswijk relaxter en samen op weg naar een Regenbooggemeente.

 • Gemeentenieuws 6 juli 2021

  06 juli 2021

  Met onder andere meedenken over groen in Winterswijk, collecte Veereniging Volksfeest, TONK regeling is verruimd en verlengd, terugblik op raadsvergadering, aanvragen van een reisdocument, bereikbaarheid van de gemeente.

 • Diverse overtredingen bij handhavingsactie in buitengebied Winterswijk

  11 mei 2021

  Op zaterdag 8 mei hebben opsporingsambtenaren te voet, per auto en fiets controles uitgevoerd in het buitengebied van Winterswijk. Hierbij kregen meerdere mensen een bekeuring of waarschuwing.

 • Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

  26 april 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.