Gemeentenieuws 7 april 2020

Met onder andere gewijzigde openingstijden gemeentekantoor, eikenprocessierups, Winterswijk Drempelvrij, gemeenteraadsbesluiten van 27 maart.

Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Redactionele artikelen

Winterswijk Drempelvrij: rolstoeltoegankelijke winkel

Drempels weghalen zodat iedereen mee kan doen. Maar hoe krijgen wij dat samen voor elkaar? Vanuit Winterswijk Drempelvrij geven wij aandacht aan Winterswijkse rolmodellen en ervaringsdeskundigen.

Deze maand praten wij met de zussen Erna en Tineke Vaags. Erna is sinds vier jaar eigenaar van Eva Ondermode. De winkel in het centrum van Winterswijk heeft ook grote maten en prothese lingerie. Op dinsdagochtend werkt Erna op afspraak, het is mogelijk om één op één te winkelen of ze komt bij u thuis. Tineke zit al 13 jaar in een rolstoel vanwege een zeldzame auto immuunziekte. Ze woont in woonzorgcentrum de Pelkwijk. Door de situatie van Tineke heeft Erna haar winkel rolstoeltoegankelijk gemaakt. Lees het gesprek met Tineke en Erna in dit gemeentenieuws.

Lees hier het gesprek met Tineke en Erna

Tineke, hoe is het voor jou om te winkelen als je in een rolstoel zit?

“Voordat ik wegga tref ik allerlei maatregelen. Ik zorg ik dat goed uitgerust ben. De verpleging start eerder met de ochtendzorg. Ook moet ik dingen meenemen zoals medicijnen en stomamaterialen. Daarnaast zoek ik altijd uit waar ik met mijn rolstoel naar het toilet kan. Kleding kopen in een winkel vind ik veel leuker dan via internet. Je kunt de stof voelen en de kleur beter bekijken”, vertelt Tineke.

Welke drempels kom je dan tegen?

“Meestal zijn de pashokjes te klein en staan de winkels te vol. De meeste winkels zijn niet berekend op een rolstoel. Mensen met kinderwagens hebben hier ook last van.” Erna, vult aan: “Tineke is al een tijd ziek en zit in een rolstoel. Samen hebben wij ervaren dat winkelen met een rolstoel een enorme uitdaging is. Toen ik met mijn eigen zaak begon, was één ding duidelijk. Mijn winkel moest hoe dan ook rolstoeltoegankelijk worden. Daar hoort natuurlijk een rolstoeltoegankelijke paskamer bij. Tineke gaf mij adviezen vanuit haar eigen ervaringen.”

Zijn er verder nog dingen die je tegenkomt?

Tineke: “Betalen met de pin is af en toe een enorme uitdaging. De pinautomaten staan vaak op gekke plekken. Ondanks dat mijn rolstoel helemaal omhoog gaat, kan ik er niet altijd goed bij.”

Erna, heb je nog meer aangepast in de winkel?

“Buiten hebben we de stoep laten aansluiten op de ingang. Ook is er een deurbel voor mensen in een rolstoel en rollator, deze bel is op de juiste hoogte aangebracht. Verder is de winkel zo opgezet dat een rolstoel overal tussen door kan.”

Is het moeilijk zo’n paskamer maken?

 “Het maken was niet zo moeilijk. Maar het ontwerp bedenken, dat duurde wat langer. Mijn partner heeft twee volwaardige paskamers gemaakt, die je heel simpel ombouwt tot één. De paskamer is nu groot genoeg voor een klant in de rolstoel en voor de verkoper of begeleider.”

Wat zijn de ervaringen met deze paskamer?

Erna: ”Mensen in een rolstoel maken regelmatig gebruik van de paskamer. Zij vinden de ruimte erg prettig. Maar het is ook een uitkomst voor mensen met claustrofobie voor hen is het ook fijn om een ruime paskamer te hebben.”

Hebben jullie nog tips voor andere winkels?

Tineke: ”Het zou fijn zijn als er ruimere pashokjes zijn en meer ruimte in de winkel is voor de rolstoel. Ik begrijp dat dit niet voor elke winkel haalbaar is. Wat ook al heel prettig is, als je kleding op zicht mee krijgt zodat je het thuis kan passen. Bovenkleding passen kan in de winkel maar een broek passen is voor mij in een rolstoel heel lastig.” Erna: “Eigenlijk zou je zelf in een rolstoel moeten gaan zitten zodat je als winkelier ervaart, hoe iemand in een rolstoel jouw winkel ervaart. Het kan een enorme eyeopener zijn. Ook iemand in een rolstoel is een consument die wat wil besteden.”

Tineke, zijn er nog zaken waar je tegenop ziet? “Ik zie nooit ergens tegenop. Ik vind het leuk om iets te ondernemen. Daar word ik blij van. Dingen regelen gaat vanzelf en is normaal. Dat hoort er bij als je al 13 jaar ziek bent.”

Goede Vrijdag en tweede paasdag is gemeentekantoor niet open

Op vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en maandag 13 april (tweede paasdag), is het gemeentekantoor gesloten. Kijk voor onze openingstijden op onze website www.winterswijk.nl.

Tijdelijk aangepaste dienstverlening

Door het coronavirus kunt u uitsluitend op werkdagen op afspraak het gemeentekantoor bezoeken. Heeft u geen afspraak, dan kunnen wij u niet binnenlaten. U kunt veel zaken bij de gemeente Winterswijk online regelen of aanvragen via onze website www.winterswijk.nl Wij adviseren u om alleen naar het gemeentekantoor te komen als dat dringend noodzakelijk is.

Goede buren

Reizen met ZOOV Op Maat tijdens de paasdagen!

Omdat de gezondheid en veiligheid van onze reizigers en chauffeurs onze hoogste prioriteit hebben, zijn er bij ZOOV Op Maat maatregelen genomen met betrekking tot het coronavirus. Deze maatregelen leest u op onze website www.zoov.nl. U kunt ook contact opnemen met de medewerkers van ZOOV Klantenservice op telefoonnummer (0543) 543 545. De medewerkers van ZOOV Klantenservice helpen u graag met uw vragen.

Paasdagen!

We vragen uw medewerking om alleen met ZOOV Op Maat te reizen als dit strikt noodzakelijk is. Ook tijdens de paasdagen!

Openingstijden ZOOV Klantenservice

ZOOV Klantenservice is tweede paasdag gesloten. Op Goede Vrijdag is de klantenservice gewoon  bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Gewijzigde afvalinzameling met tweede paasdag en Koningsdag

Op tweede paasdag (maandag 13 april) en Koningsdag (maandag 27 april) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Winterswijk. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • De afvalinzameling van maandag 13 april vindt plaats op zaterdag 11 april. Let op, dit is de zaterdag vóór tweede paasdag.
 • De afvalinzameling van maandag 27 april vindt plaats op zaterdag 25 april. Let op, dit is de zaterdag vóór Koningsdag.

Het kan voorkomen dat op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór 7.00 uur aan de straat neer te zetten.

Gewijzigde openingstijden

Het ROVA-klantcontactcentrum is op maandag 13 april en maandag 27 april gesloten.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum, telefoon (0543) 54 54 54 of www.rova.nl/contact. Meer informatie over de inzameldagen vindt u op www.rova.nl/inzamelkalender en de gratis ROVA-app.

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

Je ziet ze nu nog niet, maar in april/mei begint het weer. Dan komen de eikenprocessierupsen weer tevoorschijn. We zijn al druk bezig om ons hierop voor te bereiden. Dat doen we op verschillende manieren.
Lees meer op onze website.

Wet Basisregistratie Personen

Voornemen tot uitschrijving uit de Basisregistratie Personen

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Wet Basisregistratie personen (Wet BRP) staan ingeschreven. Het gemeentebestuur heeft daarom het voornemen deze personen uit te schrijven. De gevolgen hiervan zijn dat men geen gebruik meer kan maken van overheidsvoorzieningen (zoals aanvraag paspoort, kinderbijslag, AOW enzovoort). Het is daarom van groot belang zo spoedig mogelijk aangifte van verhuizing te doen. Onderstaande personen zijn ook aangeschreven en dienen binnen vier weken na verzenddatum van het voornemen contact op te nemen met het team Burgerzaken via telefoonnummer (0543) 543 543. Indien deze personen zich niet binnen deze periode melden, worden zij uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen.

Voorletters en geslachtsnaam, geboortedatum, verzenddatum voornemen:

F. Góré, 05-10-1975, 01-04-2020
L.G. Zeiss, 20-11-1969, 02-04-2020

Buurtsportcoach Actief Winterswijk aan het woord

In Winterswijk zijn er meerdere buurtsportcoaches, een beweegmakelaar en een cultuurcoaches actief. Zij zijn combinatiefunctionarissen op het gebied van gezonde leefstijl, met als specifieke opdracht het organiseren van een cultureel, sport- en beweegaanbod in de buurt. Zij maken een verbinding met andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang en onderwijs. In het gemeentenieuws verschijnt regelmatig een korte column waarin de buurtsportcoaches vertellen over ervaringen in hun werk en over sportactiviteiten in Winterswijk. In deze uitgave Suzanne Spexgoor aan het woord.

Actief Winterswijk in corona tijd

Niet naar school, niet naar het werk of naar de sportvereniging. De maatregelen die de overheid neemt om het coronavirus in te dammen, hebben een grote  impact op ons dagelijks leven. Hierdoor lopen we sneller kans dat we te weinig bewegen. En dat terwijl het juist nu heel belangrijk is om fit en vitaal te blijven. Door weinig te bewegen verslechtert je weerstand en dat is precies wat we niet willen.

Actief Winterswijk deelt beweegideeën

Ik geef u de komende weken graag suggesties hoe u op een gezonde manier sportief en actief kunt blijven. Dat doe ik samen met de andere sport- en cultuurcoaches van Actief Winterswijk. U begrijpt dat het hierbij niet om groepsactiviteiten gaat, maar u kunt alleen individueel of eventueel samen met gezinsleden deelnemen.

Ideeën voor de jeugd

Ik deel namens Beweeg Wijs wekelijks nieuwe filmpjes met toffe beweegideeën voor in de huiskamer of in de tuin. Leuk en uitdagend om samen met broers, zussen en ouders te doen. Daag hen uit voor een potje indoor Kingen, het huiskamer parcours of Val-kuilen! Ook cultuurcoach Hans Roerdinkholder daagt alle jeugd uit om op een creatieve manier in beweging te komen. Doe mee met onder andere de bouwwedstrijd, de rap challenge of maak komende week je eigen stop-motion filmpje. Volg ons op facebook via @actiefwinterswijk.nl.

Ideeën voor jongeren

SPOT jongerenwerk deelt dagelijks een SPOT Workout Challenge. Blijf lekker fit onder begeleiding van sportcoach Mitchel Hammadi en deel jouw workout via Instagram. Kijk voor meer informatie op de website www.spotjongerenwerk.nl

Ideeën voor senioren

Zou u graag wat tips en adviezen krijgen hoe u dagelijks laagdrempelig in beweging kunt blijven? Neem geheel vrijblijvend contact op met beweegmakelaar Jolanda Geurkink. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (06) 115 154 14. Ook sportcoach Monique Wieskamp inspireert u wekelijks met simpele en leuke beweegoefeningen.
Alle bovenstaande initiatieven en contactpersonen zijn te vinden op de website www.actiefwinterswijk.nl en op de facebookpagina van Actief Winterswijk. Helaas organiseren wij geen evenementen en groepsactiviteiten tot tenminste 1 juni 2020. Maar blijf ons volgen want zodra er weer activiteiten gepland staan, vindt u hier alle informatie.

Overlast van buren?

Buurtbemiddeling Winterswijk van Humanitas helpt inwoners die overlast ervaren van hun buren. Deze hulp is gratis. Neem voor informatie contact op met de coördinator Jet van den Bos. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag op  06 - 220 711 22.

Column over armoede

‘Kinderen hebben vaak een verassende kijk op zaken’

De komende tijd besteden we In het gemeentenieuws aandacht aan persoonlijke verhalen achter armoede.  Wat doet armoede met je, hoe kleurt het je leven, en hoe probeer je toch het beste uit het leven te halen terwijl de omstandigheden misschien niet optimaal zijn. Deze keer leest u over een ervaring van Han.

Al vanaf de start ben ik door mijn werk en interesse in en voor de gemeentepolitiek, betrokken geraakt bij de Opgave Armoedevrij Winterswijk. Al snel raakte ik door mijn beroep als vakfotograaf, betrokken bij de werkgroep die tot taak had een fotowedstrijd te organiseren. Op mijn verzoek werd de jury van drie volwassenen, aangevuld met twee kinderen. In mijn werk als fotograaf ben ik vaak verrast door hun kijk op de wereld.

Een van de kinderen stak zijn mening niet onder stoelen of banken. Bij een foto van een zwerver die op een grasveldje lag, bleef hij wat langer staan. “Deze meneer is heel erg moe en heel erg arm, deze meneer mag  winnen”, zo zei hij zachtjes.

Omdat wij als drie volwassen juryleden besloten hadden om deze foto vanwege privacy-redenen uit de jurering te houden, ging ik bij hem staan en vroeg waarom hij dat zo zeker wist. “Nou, deze meneer is zo moe dat hij niet meer kan staan. Kijk eens naar zijn schoenen, die zijn helemaal kapot van het verre lopen. Andere zwervers hebben soms nog een paar boodschappentassen. Je weet wel van die grote. Dezelfde die mamma gebruikt als we naar de speeltuin (’t Kreil) gaan om boodschappen te doen”.

Uw verhaal delen?

Mocht u ook uw verhaal over armoede en het leven in armoede willen delen neem dan contact met ons op via iedereendoetmee@winterswijk.nl
Onze ervaringsdeskundigen Linda Souisa en Ilse van der Zee nemen dan graag contact met u op.

Column door bestuurder

Wethouder Elvira Schepers schrijft …….

‘Mensen in het onderwijs zijn goud waard’

De coronacrisis is er één van ongekende omvang. De maatregelen die rondom deze crisis zijn genomen hebben een grote impact op onze levens. Ook op die van onze kinderen. Nu de scholen zijn gesloten, zijn onze kinderen aangewezen op onderwijs in een andere vorm.

Ook zijn ouders/verzorgers ineens gebombardeerd tot hulp-juf of hulp-meester. Een taak die niet heel makkelijk is in te vullen. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het helemaal niet gemakkelijk is om een “tot op het bot gemotiveerde puber” uit bed te krijgen en aan te zetten tot het maken van zijn huiswerk. Hem daarnaast uitleg te moeten geven over de werkwijze van een broedmachine…..enfin, u begrijpt dat ik dit niet als eenvoudig ervaar.

Gelukkig zijn de professionele leerkrachten nabij om deze uitleg wel te kunnen geven. Als wethouder Onderwijs heb ik gezien dat de vindingrijkheid, de veerkracht en de inzet van het onderwijs groot is.
Digitaal onderwijs was bijvoorbeeld binnen de kortst denkbare tijd opgestart en de leerlingen kregen huiswerk op, en werden thuis aan het werk gezet. Het lukt het onderwijs daarbij ook nog om het persoonlijke contact met leerlingen in stand te houden. Daar wil ik mijn grote waardering voor uitspreken. Eén ding is duidelijk, deze mensen zijn goud waard en we kunnen ze niet missen. Onze kinderen kunnen ze niet missen.

Tot slot wens ik alle juffen, meesters, maar ook alle hulp-juffen en hulp-meesters succes en gezondheid toe de komende tijd. We doen dit samen!

Ik geef de pen door aan wethouder Inge klein Gunnewiek

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Hyacintstraat

De rioolwerkzaamheden in de Hyacintstraat zijn afgerond. De bestratingswerkzaamheden duren naar verwachting tot en met 20 april.

Narcisstraat, deel Hyacintstraat tot Parallelweg

Rioleringswerkzaamheden aan Narcisstraat zijn begonnen op 23 maart. Dit betreft het deel Hyacintstraat tot aan de Parallelweg. De verwachting is dat deze werkzaamheden zes weken duren.

Bataafseweg

In verband met de aanleg van een rotonde op het kruispunt Bataafseweg – Kloetenseweg – Steengroeveweg is de Bataafseweg tot en met vrijdag 30 oktober afgesloten voor al het verkeer. Het gaat hier om het deel tussen de Laan van Hilbelink en de Vredenseweg. Aanliggende percelen zijn wel bereikbaar. Er is een omleiding ingesteld.

Bürgerbus

Ter bescherming van de buschauffeurs voor het coronavirus rijdt de Bürgerbus tot en met donderdag 30 april niet.

Misterstraat en Kalverstraat

Op 13 april van 23.00 uur tot dinsdag 14 april 07.00 uur zijn er werkzaamheden aan het spoor. Hiervan kun u geluids- en licht hinder van ondervinden.

Verkeer

Onttrekking openbaarheid

 • Raadsbesluit Klandermansweg
Terugblik op de raad

Gemeenteraadsbesluiten van 27 maart 2020                                                             

De gemeenteraad van Winterswijk heeft in de raadsvergadering van vrijdag 27 maart de volgende besluiten genomen.

Raad stemt in met onttrekken spoorwegovergang Klandermansweg aan openbaarheid

In februari 2017 heeft de gemeente Winterswijk afspraken gemaakt met ProRail en de Provincie Gelderland over de integrale aanpak van onbeveiligde spoorwegovergangen. Op 27 februari 2019 heeft de raad besloten de procedure te starten om de spoorwegovergang in de Klandermansweg aan de openbaarheid te onttrekken. Het ontwerpbesluit heeft zes weken ter inzage gelegen. Daarop zijn geen zienswijzen ingediend. De raad heeft nu besloten de spoorwegovergang in de Klandermansweg definitief aan de openbaarheid te onttrekken.

Raad stemt in met voorstel voor de opgave Winterswijk Drempelvrij

In de zomer van 2019 is de gemeente Winterswijk begonnen met de opgave ‘Winterswijk Drempelvrij’. Het doel van deze opgave is het wegnemen van drempels, zowel letterlijk als figuurlijk, zodat iedereen mee kan doen in Winterswijk. In de afgelopen maanden is op basis van bijeenkomsten en gesprekken een ‘inclusie-agenda’ opgesteld. Daarmee is de eerste fase van de opgave afgerond. De raad heeft kennisgenomen van deze inclusie-agenda en ingestemd met het voorstel voor het vervolg van de opgave Winterswijk Drempelvrij.

Raad neemt regionaal Leren Werkt jaarverslag leer- en kwalificatieplicht en RMC 2018-2019 voor kennisgeving aan

Op grond van artikel 25 van de Leerplichtwet brengt het college jaarlijks verslag uit aan de raad over de resultaten betreffende de handhaving van de leer- en kwalificatieplicht en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC) van het afgelopen schooljaar. Het jaarverslag is een coproductie van de negen gemeenten die onderdeel uitmaken van de RMC Regio Achterhoek en het RMC, samenwerkend onder de naam Leren Werkt. Bij Leren Werkt gaat het om het toezichthouden op de naleving van de leerplichtwet en het ondersteunen van jongeren en ouders om oplossingen te vinden voor problemen die de schoolgang belemmeren. Daarbij worden passende oplossingen gezocht om verzuim te stoppen, uitval te voorkomen en de kans op een startkwalificatie te vergroten. De raad heeft het regionaal Leren Werkt jaarverslag leer- en kwalificatieplicht en RMC 2018-2019 voor kennisgeving aangenomen.

Raad stelt bestemmingsplan Wamelinkweg 18-20 vast

De raad heeft het gewijzigde bestemmingsplan voor het perceel Wamelinkweg 18-20 vastgesteld. De wijziging van het bestemmingsplan maakt het mogelijk om op dit perceel twee geschakelde woningen te realiseren.

Raad stelt bestemmingsplan Binnenboomweg 4 vast

De raad hete het gewijzigde bestemmingsplan voor het perceel Binnenboomweg 4 vastgesteld. Door wijziging van het bestemmingsplan is de bestaande bedrijfswoning op dit perceel omgezet naar de bestemming burgerwoning.

Raad stelt Verordening op de financiële raadscommissie 2020 vast

De raad heeft de verordening op de financiële raadscommissie 2020 vastgesteld. Met de vaststelling van de verordening is de financiële raadscommissie formeel ingesteld. Deze raadscommissie neemt de taken en verantwoordelijkheden over van de werkgroep financiën.

Raad stemt in met herinrichting planning- & controlcyclus

De raad heeft ingestemd met een aantal voorstellen om de planning & controlcyclus anders in te richten. Over de vaststelling van de financiële verordening 2020 wordt op een later moment een besluit genomen.

Officiële bekendmakingen

Wij publiceren de officiële bekendmakingen in het (digitale) Gemeenteblad op de website officielebekendmakingen.nl/

In dit Gemeentenieuws verschijnen alleen de titels van bekendmakingen. De volledige bekendmakingen worden uitsluitend digitaal gepubliceerd. Op grond van de wet zijn er wel bekendmakingen die niet digitaal maar nog steeds in een huis-aan-huisblad of krant moeten worden bekendgemaakt. Dat zijn echter uitzonderingen. Op officielebekendmakingen.nl kunt u zoeken naar publicaties in de gemeente Winterswijk. Publicaties van de gemeente Winterswijk kunt u op deze website vinden onder de publicaties in het Gemeenteblad en/of de Staatscourant.

E-mailservice

Wilt u de bekendmakingen automatisch per e-mail ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice via de website overheid.nl. U ontvangt dan alle bekendmakingen in uw mailbox.

Meer informatie

Op de pagina 'Bekendmakingen' op deze website vindt u meer informatie over de officiële bekendmakingen.

Aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen

Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning

De aanvragen en meldingen voor omgevingsvergunningen bouwen, kappen, milieu en bestemmingsplannen en sloop- en kapmeldingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning

 • Goorweg 6 (bouwen)
 • Guldenweg perceel E 10326 (kappen)
 • Stemerdinkweg 2 (bouwen)
 • Van Hengelstraat 7 (bouwen)
 • Veenweg 2 (bouwen) Rectificatie publicatie 31 maart 2020
 • Vreehorstweg 37 (kappen)

Verleende omgevingsvergunning kappen

 • Brinkeweg 52

Verleende omgevingsvergunning bouwen

 • Burloseweg 44
 • Laan van Napoleon 26
 • T.h.v. Wooldseweg 127

Verleende omgevingsvergunning milieu/bouwen

 •    Groenloseweg 116a

Verleende omgevingsvergunning tijdelijke afwijking bestemmingsplan

 •     Tinbergenstraat 18

Wet Milieubeheer activiteitenbesluit

Milieu-informatie - Bekendmaking ingekomen melding als bedoeld in artikel8.41 van de Wet milieubeheer Beerninkweg 24, zaaknr. 194264

Het college van burgemeester en wethouders heeft een melding Activiteitenbesluit geaccepteerd voorde locatie Beerninkweg 24 te Winterswijk voor het veranderen van het traditionele huisvestingssysteem naar missiearm.
De melding en de bijbehorende bijlagen ligt vanaf 7 april 2020 gedurende twee weken op verzoek ter inzage bij de receptie, Stationsstraat 25. Bij binnenkomst graag even melden bij de receptie. Hier zullen zij u verder informeren. Deze bekendmaking is uitsluitend informatief. Het is niet mogelijk bezwarentegen deze melding in te dienen.

Ruimtelijke ordening

 • Bestemmingsplan Binnenboomweg 4
 • Ontwerpwijzigingsplan Mentinkweg 5

Verkeer

Onttrekking openbaarheid

 • Raadsbesluit Klandermansweg

Supermarkten ook op tweede paasdag eerder open

Supermarkten mogen ook op tweede paasdag eerder open. Burgemeester en wethouders hebben daartoe besloten op een verzoek vanuit de branche. Dit betekent dat supermarkten ook op tweede paasdag vanaf 8.00 uur open mogen zijn. Eerder was al besloten dat supermarkten op zondag om 8.00 uur hun deuren mochten openen. Het besluit van het college geldt eventueel ook  voor andere feestdagen, mochten de noodmaatregelen dan nog van kracht zijn.

Coronavirus

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om  de stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u de fysieke stukken op afspraak komen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor. U kunt daartoe een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543) 543 543 of door een e-mail te sturen naar gemeente@winterswijk.nl. Is ook het plannen van een afspraak niet mogelijk of wenselijk, neemt u dan ook contact met ons op zodat wij met u tot een oplossing kunnen komen.

Mediation

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen een besluit kan mediation soms uitkomst bieden. Er wordt dan geprobeerd om onder begeleiding van een neutrale persoon, de mediator, tot een oplossing te komen. Er zal dan worden bekeken of mediation in uw geval geschikt is. Indien gekozen wordt voor mediation wordt de bezwaarprocedure zolang stilgelegd. Meer informatie over mediation kunt u vinden op www.winterswijk.nl.

Ter inzage

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om  de stukken digitaal te raadplegen. U wordt op onze website doorverwezen naar de juiste sites. Bent u daartoe niet in staat, neem dan contact op via ons algemene telefoonnummer (0543) 543 543. Wij zoeken met u naar een passende oplossing.

Besluiten van het college van B en W

Op 31 maart 2020 heeft het college besloten over de volgende onderwerpen:

 1. Diverse verkeersbesluiten
 2. Financiële zekerheid zorgaanbieders in verband met de coronacrisis

Voor de inhoud van de besluiten verwijzen wij u naar de pagina https://www.winterswijk.nl/Bestuur_Organisatie/College_van_BenW/Besluitenlijsten_college