Gemeentenieuws 28 april 2021

Met onder andere ode aan alle vaccinatieprikkers door Elvira Schepers, eerste digitale aanvraag voor een reisdocument is een feit, aandacht voor campagne 'Maak het ze niet te makkelijk' voor senioren, 3 mei een digitaal kopje koffie met burgemeester Joris Bengevoord om 9:00 uur

Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Actualiteiten

Ode aan de ‘prikkers’ – Wethouder Elvira Schepers

Het vaccinatieprogramma tegen het coronavirus is in volle gang. Oké, we zouden allemaal willen dat het proces nog veel sneller zou gaan. We smachten naar het moment waarop we weer dichter bij elkaar kunnen zijn. Dat herken ik zelf ook. Maar ik zou graag ook een andere kant van het verhaal willen belichten. Dat verhaal hoor je naar mijn idee veel te weinig. En dat is het verhaal van de mensen in de vaccinatiestraat; de mensen die dag in dag uit mensen ontvangen, screenen, vaccins bereiden en vaccineren om Nederland te weren tegen het coronavirus.
Toen ik in de zomer vorig jaar hoorde dat er gevaccineerd kon worden, heb ik mij met mijn medische achtergrond aangemeld als vrijwilliger. En nu gaat het helemaal niet om mij. Ik kan als wethouder alleen in mijn vrije uren een bijdrage leveren. Maar ik sta wekelijks in de prikpost in Borculo en ik zie daar gedreven GGD-medewerkers en zoveel mensen die naast hun baan deze taak er nog even bij doen. Mensen die werkzaam zijn in de zorg, maar ook elders, die hun steentje bij willen dragen. Dagelijks vaccineren deze mensen in Borculo samen dik 500 mensen. En dan moet je weten: om te mogen prikken is het geen kwestie van op komen dagen. Je moet er papieren voor halen. Trainingen volgen. Examens voor maken.
Dag in dag uit. Stapje voor stapje komen we dankzij deze mensen dichter bij een samenleving waar we met z’n allen zo naartoe leven. Daarom mijn boodschap aan alle mensen van de vaccinatiestraat: duizend maal dank voor jullie inzet!

Lintjesregen

Beste Winterswijkers,

Afgelopen maandag mocht ik zestien gedecoreerden blij maken met een koninklijke onderscheiding. Tijdens een feestelijke ‘Lintjestour’ door Winterswijk heb ik de lintjes persoonlijk aan hen overhandigd. Altijd weer mooi om te zien hoe blij verrast de gedecoreerden zijn.
Zoals u op deze pagina ziet (pdf 1.756 kB) hebben al deze mensen zich ieder op hun eigen manier ingezet voor onze samenleving. Waar zouden we zijn zonder al deze gedreven vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten? Zij verdienen het om nu zelf een keer in het zonnetje te worden gezet.
Tegen alle gedecoreerden zeg ik nogmaals: van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende onderscheiding!

De burgemeester van Winterswijk,

Joris Bengevoord

De eerste digitale aanvraag voor een reisdocument is een feit!

Oud-wethouder Rik Gommers is de eerste Winterswijker die via onze website een reisdocument heeft aangevraagd. Maandag 19 april kwam hij de aanvraag in ons gemeentekantoor afronden.

Reisdocumenten aanvragen via DigiD

Sinds april kunnen inwoners van onze gemeente online een aanvraag voor een paspoort doen.
Als u een aanvraag doet via DigiD moet u deze binnen 21 dagen verder afhandelen aan de balie in ons gemeentekantoor. Het oude document wordt samen met een recente pasfoto ingeleverd en met het zetten van een handtekening en vingerafdrukken is de aanvraag klaar. Het nieuwe reisdocument is namelijk al betaald bij de digitale aanvraag.

Afspraak maken

Heeft u een digitale aanvraag voor een reisdocument gedaan? Maak dan een afspraak voor de verdere afhandeling bij ons op het gemeentekantoor. Een afspraak kunt u telefonisch maken, (0543) 543 543 of via onze website.

‘Maak het oplichters niet te makkelijk’

Deze maand besteden we aandacht aan de campagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen. Deze week leest u tips om datingfraude te voorkomen.

Daten gebeurt tegenwoordig vaak door contact te leggen via het internet. Er zijn bepaalde datingwebsites en -apps om op zoek te gaan naar een date. Maar op die websites loeren ook oplichters naar mogelijke slachtoffers.

Wat kunt u zelf doen om datingfraude te voorkomen?

  • Maak nooit geld over aan iemand die u nog nooit hebt ontmoet.
  • Controleer de foto van het datingprofiel via Google Image of TinEye.
  • Blijf communiceren via de datingwebsite en niet via e-mail of WhatsApp.
  • De fraudeur probeert de datingpartner te isoleren om hem/haar makkelijker te beïnvloeden. Houd daarom familie en vrienden op de hoogte.

Wilt u meer informatie of hulp?

Bekijk dan de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.hetccv.nl/dating. U vindt hier praktische tips en voorlichtingsfilmpjes. Ook kan Claudia Bosscher van het Sociaal Team de Post u verder helpen. Zij is telefonisch bereikbaar op (06) 127 213 85 of via  e-mail cbosscher@winterswijk.nl

Verkeersmaatregelen

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Actuele informatie

Tuberweg

Door werkzaamheden is het fietspad van 3 tot en met 7 mei afgesloten. Er geldt een omleiding.

Lopende maatregelen

  • Albert Schweitzerlaan
  • Morgenzonweg
  • Olden Goorweg

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Agenda activiteiten

Datum, activiteit

  • 30 april, Kijkdag gevonden fietsen van 10.00 uur tot 11.00 uur
  • 1 mei, Verkoopdag gevonden fietsen van 10.00 uur tot 11.00 uur
  • 3 mei, Digitaal kopje koffie drinken om 9.00 uur met burgemeester. Aanmelden voor 30 april naar evenementen@winterswijk.nl
Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op onze website 
https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten