Gemeentenieuws 23 februari 2021

Met onder andere bezorging stempas voor Tweede Kamerverkiezingen, een digitaal kopje koffie drinken met burgemeester Joris Bengevoord, cadeaukaart voor mantelzorgers, webinar ondersteuning MKB in corona, info over belastingen 2021 en openbare raadsvergadering op 25 februari.

Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Actualiteiten

Tweede Kamerverkiezingen: elke stem telt!

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 17 maart. Vanwege corona kunt u ook al op maandag 15 en dinsdag 16 maart stemmen. Deze week valt uw stempas of stempluspas op de deurmat, dus houdt uw brievenbus goed in de gaten!

Wanneer ontvang ik mijn stem(plus)pas?

Deze week ontvangt u via de post uw stempas of stempluspas (voor kiezers van 70+). Bewaar deze goed. U heeft uw stem(plus)pas en uw legitimatiebewijs nodig als u gaat stemmen.

Stempas niet ontvangen? Of kwijt?

Heeft u geen stem(plus)pas ontvangen of u bent uw stem(plus)pas kwijtgeraakt? Vraag dan een nieuwe aan. Dit kan vanaf 1 maart tot en met 12 maart vóór 17.00 uur aan de balie van het gemeentekantoor. Vergeet daarbij niet uw legitimatiebewijs mee te nemen. U kunt een nieuwe stem(plus)pas ook digitaal aanvragen via www.winterswijk.nl/verkiezingen.

Kan ik stemmen in een andere gemeente?

Kunt u niet in Winterswijk stemmen? Dan kunt u een kiezerspas aanvragen. Met een kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen. U kunt vanaf 1 maart tot en met 12 maart vóór 17.00 uur een kiezerspas aanvragen aan de balie van het gemeentekantoor. Neem voor de aanvraag uw stem(plus)pas en uw legitimatiebewijs mee. U kunt de kiezerspas ook digitaal aanvragen via www.winterswijk.nl/verkiezingen.

Kan iemand anders voor mij stemmen?

Via de achterzijde van uw stem(plus)pas kunt u iemand anders machtigen om voor u te stemmen. De gemachtigde mag in totaal 3 volmachten aannemen. Via de achterzijde van uw stempas kunt u iemand tot en met 17 maart machtigen.
Is de persoon die u wilt machtigen als kiezer in een andere gemeente in Nederland geregistreerd? Dan kunt u deze persoon tot en met 12 maart vóór 17.00 uur via een schriftelijke volmacht machtigen. Hiervoor kunt u formulieren aanvragen aan de balie van het gemeentekantoor of laten toesturen via de e-mail (verkiezingen@winterswijk.nl). U kunt uw verzoek ook digitaal indienen via www.winterswijk.nl./verkiezingen.

Waar kan ik stemmen?

Op uw stem(plus)pas staat 'bij het stemlokaal bij u in de buurt' een verwijzing naar deze site. Hier leest u de actuele lijst met stembureaus in Winterswijk. Vanwege corona is een deel van de stembureaus voor deze verkiezingen gewijzigd. Bij deze verkiezing worden er geen stembureaus in verzorgings- en verpleeghuizen ingericht en ook het stembureau in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is komen te vervallen. Hiervoor zijn een groot aantal nieuwe locaties aangewezen. U mag uw stem uitbrengen in elk willekeurig stembureau in Winterswijk.
Op maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn alleen de stembureaus in het gemeentekantoor en Theater De Storm geopend. Deze dagen zijn vooral bedoeld voor kiezers die behoren tot de risicogroepen en daardoor extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus.

Hieronder vindt u het actuele overzicht van alle stembureaus* en de dagen dat ze geopend zijn. De stembureaus zijn op alle dagen van 7.30 tot 21.00 uur geopend.

Locaties stembureaus
WamelinkhofLocatie Adres Maandag
15 maart
Dinsdag
16 maart
x

Woensdag
17 maart

Theater De Storm
(stembureau 1)
Gemeentekantoor
Haitsma Mulierweg 11Stationsstraat 25 xx xx xx
Theater De Storm
(stembureau 2)
Wamelinkhof
Haitsma Mulierweg 11Wamelinkhof 10     xx
Theater De Storm
(stembureau 1)
Pronsweg 5Haitsma Mulierweg 11 x x xx
Parkeerterrein FC Trias
(stembureau 1)

Theater De Storm
(stembureau 2)

Bataafseweg 2aHaitsma Mulierweg 11     xx
Parkeerterrein FC Trias
(stembureau 2)
Gymzaal Stegeman 
Bataafseweg 2aPronsweg 5     xx
Sporthal de Vlier (stembureau 1)

Parkeerterrein FC Trias
(stembureau 1)

Bataafseweg 2a     xx
Sporthal De Vlier (stembureau 2)

Parkeerterrein FC Trias
(stembureau 2)

Vlierstraat 7Bataafseweg 2a     xx
Parkeerterrein FC WinterswijkSporthal de Vlier
(stembureau 1) 
Jaspersweg 5Vlierstraat 7     xx
Sporthal de Vlier
(stembureau 2)
Vlierstraat 7     x
O.b.s. De SchakelGymlokaal Bargerpaske Violenstraat 1aVoorninklaan 1     xx
Sportzaal de AlmaParkeerterrein FC Winterswijk Magnoliastraat 6Jaspersweg 5     xx
Verenigingsgebouw de EendrachtO.b.s. De Schakel  Geldereschweg 84Violenstraat 1a     xx
Gymlokaal MeddoSportzaal de Alma Goorweg 1Magnoliastraat 6     xx
Emmaschool HenxelVerenigingsgebouw
de Eendracht 
Vredenseweg 170Geldereschweg 84     xx
Zalencentrum ReuselinkGymlokaal Meddo  de Slingeweg 20Goorweg 1     xx
Camping de Twee Bruggen (de Schoppe)Emmaschool Henxel  Meenkmolenweg 23Vredenseweg 170     xx
Stemstraat ROVAZalencentrum Reuselink  Leeghwaterweg 10de Slingeweg 20     xx
Camping de Twee Bruggen
(de Schoppe)
Meenkmolenweg 23     x

*Stand op 15-02-2021. Deze lijst kan nog aangepast worden.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over de komende verkiezingen op www.winterswijk.nl/verkiezingen.

Drinkt u 1 maart digitaal een kopje koffie met de burgemeester?

Burgemeester Joris Bengevoord nodigt u van harte uit wil voor een digitale kop koffie. “Zo kunnen we toch even bijpraten en elkaar ontmoeten. Graag hoor ik van u hoe het met u gaat en wat u bezighoudt.”

Over de bijeenkomst

De digitale bijeenkomst is maandag 1 maart van 09.00 tot 10.30 uur. U heeft hiervoor een computer, laptop, tablet of telefoon met internetverbinding, microfoon en camera nodig.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met donderdag 25 februari door te mailen naar evenementen@winterswijk.nl. U ontvangt na aanmelding een link om deel te nemen. De tweede bijeenkomst staat gepland op dinsdag 6 april in de avond. Mochten er meer dan 8 deelnemers zijn, dan kijken we natuurlijk of u de volgende keer aan kunt sluiten.

Cadeaukaart mantelzorgers

Mantelzorg is onmisbaar. Ook in onze gemeente. Het wordt vaak gedaan vanuit een grote vanzelfsprekendheid. Uit liefde en zorg voor naasten. Als blijk van waardering hebben wij alle mantelzorgers in de gemeente Winterswijk in november een voucher toegestuurd. Deze voucher kan bij de HEMA worden ingewisseld voor een cadeaukaart.

Tot 1 juni 2021 nog in te wisselen

Vanwege de sluiting van niet-essentiële winkels hebben wij besloten om de termijn voor inwisseling te verlengen tot 1 juni 2021. Inmiddels openen winkels langzaam hun deuren om producten af te halen. Dat geldt ook voor de HEMA. U kunt daarom nu ook telefonisch (via 0543 513 431) een afspraak maken met HEMA om de voucher in te komen wisselen.

Belastingpagina’s

Hier leest u meer over de Belastingen 2021

Verkeersmaatregelen

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Lopende maatregelen

 • Wooldseweg
 • Wheme
 • Zuilenesstraat
 • Torenstraat
 • Beukenhorstweg
 • Burgemeester Bosmastraat
 • Wierengastraat
 • Balinkesstraat
 • Mevr. Kuipers-Rietbergplein
 • Tangelder Gorusstraat

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Agenda activiteiten

Datum, activiteit

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Wet Milieubeheer activiteitenbesluit

Milieu-informatie - Bekendmaking ingekomen melding als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer Snelliusstraat 18 (zaaknr. 222361)

Ruimtelijke ordening

 • Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan DAV-terrein 2
 • Ontwerpbestemmingsplan Eelink Noord
Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, vindt u op onze website 
https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten