Gemeentenieuws 2 november 2021

Met onder andere woningverbeterplan voor € 25,-, algemene raadscommissie op 11 november, Winterswijk is aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem, nieuw lid gezocht voor Wmo raad.

Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Actualiteiten

Woningverbeterplan nu slechts € 25,-

Veel woningen in de Achterhoek zijn gebouwd vóór 1976. Voor een groot deel van deze huizen geldt dat het wooncomfort verbeterd kan worden en dat de energierekening waarschijnlijk best een stukje lager kan. Bijvoorbeeld door het isoleren van spouwmuren, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp of energiezuinige verwarming. In dat geval geeft het Woningverbeterplan van het Agem Energieloket u inzicht in de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.

De gemeente Winterswijk geeft woningeigenaren de mogelijkheid om tijdelijk voor slechts € 25,- (normaal € 75,-) een Woningverbeterplan te laten maken. Na aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een adviesbezoek aan huis, waarin de mogelijkheden en uw wensen besproken worden en de woning wordt geïnspecteerd. Een paar weken na het adviesbezoek ontvangt u het Woningverbeterplan. Dit is een rapport waarin u leest welke maatregelen mogelijk zijn, wat verduurzamen u zou gaan kosten en wat het u zoal kan opleveren. Of u nou geld wilt besparen, comfortabeler wilt wonen, of uw huis wilt verduurzamen: het Woningverbeterplan helpt u verder!

Er zijn voor dit gereduceerde tarief maximaal 200 Woningverbeterplannen beschikbaar. Reageer snel als u interesse hebt, want er geldt: op=op!
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Winterswijk aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

Vanaf 1 november krijgt de gemeente Winterswijk alle meldingen van Meld Misdaad Anoniem door. Daarvoor heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Meld Misdaad Anoniem. Zo kunnen we beter optreden tegen criminaliteit en fraude.

Meld Misdaad Anoniem, ook wel M. genoemd, is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over ernstige criminaliteit en misdaad. Bijvoorbeeld over drugspanden, mishandeling, overvallen, wapenhandel, brandstichting, illegale woningverhuur, mensenhandel en noem maar op. Maar ook met informatie over fraude en omkoperij kun je bij M. terecht. Meldpunt M. stuurt jaarlijks zo’n 15.000 meldingen door aan politie, Belastingdienst, FIOD, gemeenten en anderen.

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt 24/7 online melden in een beveiligde omgeving. Kijk voor meer informatie op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Gezocht: nieuw lid voor de Wmo-raad

De wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er op gericht dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de maatschappij.  De Wmo is er voor iedereen: voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met een beperking. Dit 'meedoen' is ook te vertalen in meedenken en meepraten over het beleid. Dit gebeurt onder meer door de Wmo-raad. Meer informatie over de Wmo-raad kunt u lezen op de website van de gemeente Winterswijk.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd om de Wmo-raad te ondersteunen? Laat dit ons dan uiterlijk 23 november 2021 per e-mail of brief weten. Geef in uw e-mail of brief in elk geval aan wie u bent en wat uw motivatie is.

U kunt uw e-mail sturen naar het secretariaat van de Wmo-raad via e-mailadres wmoraad@winterswijk.nl U kunt uw interesse ook schriftelijk kenbaar maken door een brief te sturen naar: gemeente Winterswijk, ter attentie van secretariaat Wmo-raad, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Meer informatie?

Voor informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer Bert Westra (voorzitter Wmo-raad) via telefoonnummer 06 - 53 23 60 16. Hij is ook te bereiken via het e-mailadres wmoraad@winterswijk.nl.

Verkeersmaatregelen

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Actuele info

Greuneweg, Grote Heldersweg en Garversbultenpad

In verband met groot onderhoud van maandag 1 november tot en met  vrijdag 17 december zijn de Greuneweg, Grote Heldersweg en Garversbultenpad in Meddo voor al het verkeer afgesloten. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Percelen van aanwonenden en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar.

Olden Goorweg

In verband met een evenement geldt er op de Olden Goorweg tussen de Wooldseweg en Greversweg van zaterdag 6 tot en met zondag 7 november een parkeerverbod aan weerszijde van de weg. Tevens wordt er een snelheidsreductie ingesteld naar 30 km/h.

Greversweg

In verband met een evenement geldt er op de Greversweg tussen de Wooldseweg en Olden Goorweg van zaterdag 6 tot en met zondag 7 november een parkeerverbod aan weerszijde van de weg. Tevens wordt er een snelheidsreductie ingesteld naar 30 km/h.

Lopende maatregelenVrijheidspark

 • Wooldstraat
 • Adamskampweg
 • Roelvinkstraat
 • Binnenboomweg
 • Greversweg
 • Sieverdinkweg-Sikkinkweg

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Agenda activiteiten

Datum, activiteiten

 • 4 november, Politiek forum om 19.30 uur in gemeentekantoor.
 • 5 november, Inloopspreekuur voor reizen met het OV van 14.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Oost-Achterhoek, Parallelweg 5. Meer info: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur
 • 9 november, HPV-vaccinatie en inhaalvaccinaties DTP-BMR, MEN-ACWY en andere reguliere RVP-vaccinaties van 12.45 tot 17.00 uur in Sport- en turnhal Winterswijk, Parallelweg 9. Hier tref je meer informatie aan..Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0-4 jaar kun je terecht bij Yunio jeugdgezondheidszorg.
 • 11 november, Vergadering algemene raadscommissie om 19.30 uur in raadhuis, Mevr. Kuipers-Rietbergplein. Agenda en stukken: www.winterswijk.nl/gemeenteraad
 • 11 november, Online vergadering Cliëntenraad PW SDOA van 19.30 tot 21.30 uur. Agenda is te vinden op https://clientenraadparticipatiewet.sdoa.nl/ Aanmelden via clientenraad@socialedienstoostachterhoek.nl
Vergaderingen

Algemene raadscommissie

Publiek is welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. U kunt de vergadering ook via een livestream volgen.

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op onze website 
https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten