Gemeentenieuws 15 juni 2021

Met onder andere samen op weg met gemeente Oost Gelre naar Regenbooggemeente, Winterswijk dingt mee in verkiezing 'Meest Toegankelijke Gemeente', digitaal kopje koffie drinken met burgemeester Joris Bengevoord, brandweer Winterswijk zoekt collega's, openbare raadsvergadering op 22 en 24 juni.

Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Actualiteiten

Wordt Winterswijk de ‘Meest Toegankelijke Gemeente?’

Om te stimuleren dat iedere inwoner in de samenleving mee kan doen, is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gestart met de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente’ van Nederland. Ook Winterswijk dingt mee naar deze prijs. Help mee deze prijs te winnen en vul het beoordelingsformulier in.

Op basis van beoordelingen van inwoners wordt bepaald hoe toegankelijk iedere gemeente is. Tot en met 27 juni kunt u het formulier invullen via www.meesttoegankelijkegemeente.nl/gemeenten/. Het invullen van het formulier kost een paar minuten.

Het is voor de gemeente Winterswijk belangrijk dat zoveel mogelijk Winterswijkers het formulier invullen. Dan wordt duidelijk hoe toegankelijk de gemeente is en hoe we dit nog verder kunnen verbeteren. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedereen mee kan doen. Wilt u lezen wat Winterswijk al heeft gedaan om de toegankelijkheid te verbeteren? Ga dan naar www.werkaanwinterswijk.nl/drempelvrij. Vervolgens kunt u op de pagina ‘Nieuws’ lezen wat Winterswijk heeft gedaan.

Brandweer Winterswijk zoekt collega’s!

De brandweer zoekt vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Winterswijk. Iets voor jou? Kom naar het inloopmoment op zaterdag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur op de kazerne (rekening houdende met de coronamaatregelen). De brandweer geeft dan info over een uitdaging als brandweerman of – vrouw. Je kunt dan ook meedoen aan een oefening. Aanmelden kan via postwinterswijk@vnog.nl. Kijk voor meer info ook op www.brandweerwinterswijk.nl

Samen op weg naar Regenbooggemeente

De gemeenten Winterswijk en Oost Gelre willen samen zorgen voor meer zichtbaarheid en acceptatie van LHBTIQ+’ers in Oost-Achterhoek. We zijn daarom samen de uitdaging aangegaan om allebei Regenbooggemeente te worden. Het streven is om op 11 oktober 2021 (Coming Out Day) officieel Regenbooggemeente te zijn.

Maandelijkse rubriek: Samen op weg naar Regenbooggemeente

In beide gemeenten zijn er al veel initiatieven. Samen kunnen we nog meer bereiken. De komende tijd werken we aan nog meer zichtbaarheid en acceptatie. Dat doen we onder andere door elke maand in een speciale rubriek in deze uitgave van het Achterhoek Nieuws een relevant onderwerp uit te lichten. Het eerste artikel gaat over 20 jaar homohuwelijk.

20 jaar homohuwelijk

Sinds 1 april 2001 kunnen partners van hetzelfde geslacht elkaar het ja-woord geven. De dames Tunnissen en Koens uit Winterswijk stapten op 22 mei 2001 als eerste koppel van hetzelfde geslacht in de gemeente Winterswijk in het huwelijksbootje. Michiel Wopereis uit Lievelde, die in 2019 trouwde met Arjen, blikt samen met de dames terug. Zijn er verschillen tussen toen en nu? Lees hun verhaal elders in deze krant.

Vragen of meer info?

Stuur een bericht naar iedereendoetmee@winterswijk.nl

Drinkt u 21 juni of 5 juli digitaal een kopje koffie met de burgemeester?

Burgemeester Joris Bengevoord: “Ik nodig u van harte uit voor een digitale kop koffie. Zo kunnen we even bijpraten en elkaar ontmoeten. Graag hoor ik van u hoe het met u gaat en wat u bezighoudt.”

Over de bijeenkomst

De eerstvolgende digitale bijeenkomst is maandag 21 juni van 19.30 tot 21.00 uur. U heeft hiervoor een computer, laptop, tablet of telefoon met internetverbinding, microfoon en camera nodig. De keer daarna is gepland op maandag 5 juli van 09.00 tot 10.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar evenementen@winterswijk.nl. U ontvangt na aanmelding een link om deel te nemen. Geeft u bij aanmelding aan of u aansluit op maandag 21 juni om 19.30 uur of op maandag 5 juli om 09.00 uur?

Verkeersmaatregelen

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Actuele maatregelen

2e Gasthuisstraat

Van vrijdag 18 tot en met woensdag 23 juni is de 2e Gasthuisstraat afgesloten voor al het verkeer. Het betreft het gedeelte tussen huisnummer 10 en 16.

Lopende maatregelen

 • Albert Schweitzerlaan
 • Olden Goorweg
 • Stationsstraat
 • Vredenseweg
 • Bekeringweg
 • Wooldstraat

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Agenda activiteiten

Datum, Activiteit

 • 16 juni,  Bijeenkomst Woon je mee in Winterswijk? om 19.30 uur in de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61. Inloop vanaf `19.15 uur.
 • 16 juni,  Digitale spreekuren door EUREGIO over Sociale zekerheid en arbeidsrecht en Belastingen van 10.15 tot 15.00 uur. Aanmelden per mail: spreekuur@euregio.eu onder vermelding van de naam van het spreekuur waaraan u wilt deelnemen. Meer info: www.grensinfopunt.eu
 • 19 juni,  Brandweer zoekt collega’s. Inloopmoment op de brandweerkazerne van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden  via postwinterswijk@vnog.nl
 • 21 juni,  Koffie drinken met burgemeester van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden per mail: evenementen@winterswijk.nl
 • 22 en 24 juni,  Openbare raadsvergadering om 19.30 uur. Meer info: www.winterswijk.nl/gemeenteraad
Vergaderingen

Openbare raadsvergadering 22 en 24 juni 2021

Deze raadsvergadering vindt plaats in de Mondriaanzaal van Theater de Storm, Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk. In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het voor publiek alleen mogelijk om deze digitaal te volgen.

Behandeling kadernota 2022

Op dinsdag 22 juni vindt de eerste termijn plaats van de behandeling van de kadernota 2022. Op donderdag 24 juni worden de overige agendapunten behandeld en aansluitend de tweede termijn van de behandeling van de kadernota, gevolgd door besluitvorming.

 • Datum en tijd,  Dinsdag 22 juni en donderdag 24 juni om 19.30 uur.
 • Vergadering bijwonen,  U kunt de vergaderingen live volgen (of later terugkijken) op www.winterswijk.nl/gemeenteraad, klik op ‘Uitzending bekijken’.
 • Agenda en stukken,  Deze vindt u op www.winterswijk.nl/gemeenteraad.
 • Inspreken,  De mogelijkheid om in te spreken over de kadernota was op woensdag 9 juni; op 22 en 24 juni is geen ruimte om in te spreken over de kadernota. Wilt u inspreken over één van de andere agendapunten, meld u uiterlijk 24 juni voor 18.30 uur met uw naam en telefoonnummer aan bij de griffie:
 • Meer informatie, griffie@winterswijk.nl of (0543) 543 543.
Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Wet Milieubeheer activiteitenbesluit

Milieu-informatie - Bekendmaking ingekomen melding als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer Industrieweg 20 (zaaknr. 229531)

Officiële bekendmakingen leest u hier www.winterswijk.nl/bekendmakingen

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op
https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten