Gemeentenieuws 8 juni 2021

Met onder andere Koningin Maxima opende het nieuwe duurzame bedrijfspand van Hesselink Koffie, maatregelen natuurherstel Bekendelle, TONK regeling, hergebruik oude verkeersborden, brandweer zoekt collega’s, bijeenkomst meewonen, terugblik op de raadsvergadering.

Hieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Actualiteiten

Koningin Máxima opende het nieuwe duurzame pand van Hesselink Koffie

“Als gemeente zijn we ontzettend blij met ondernemers die zich steeds weer opnieuw weten te vernieuwen en zich inzetten voor een duurzame wereld. Ze zetten Winterswijk op de kaart. Daar was het bezoek van koningin Máxima aan Hesselink Koffie afgelopen donderdag weer een mooi voorbeeld van. Gerrit, Carli, kinderen en personeel: van harte gefeliciteerd met de opening van jullie nieuwe duurzame pand in ons mooie Winterswijk. Op naar een energieneutraal Winterswijk in 2030.” - burgemeester Joris Bengevoord.

Maatregelen om natuur in Bekendelle te herstellen

Bekendelle is een kwetsbaar natuurgebied dat, net als veel andere natuurgebieden, last heeft van verdroging. Afgelopen jaren zijn er maatregelen genomen om het gebied natter te maken, maar veel zeldzame planten en dieren hebben het nog steeds moeilijk door de toenemende drukte in het gebied. Provincie Gelderland neemt daarom samen met de Gemeente Winterswijk, Natuurmonumenten en particuliere grondeigenaren extra maatregelen om de rust in het gebied te herstellen.

Bekendelle blijft open

Het prachtige Bekendelle blijft een gebied waar u  kunt wandelen. Wel gelden er openstellingsregels. Zo zijn honden welkom, maar alleen aan de lijn en zo mogen fietsers en ruiters niet het bos in. Dit zijn regels die er al waren, maar die niet iedereen kent. Daarom worden er nieuwe openstellingsbordjes geplaatst.

Pad langs de lage oever geven we terug aan de natuur

Langs de lage oever van de Klandermansweg tot aan de houten brug in het bos loopt een pad, dat door de jaren heen breder is geworden. Het loopt door een erg kwetsbaar stukje natuur. Daarom sluiten we dit pad nu af. Een plek waar we als mensen een stapje terug doen en de natuur de kans geven te herstellen.

Parkeren niet in berm

Om de bijzondere flora in de berm te beschermen is het niet meer toegestaan om de auto in de berm van de Klandermansweg te parkeren. Bezoekers kunnen hun auto parkeren op de TOP (Toeristisch Overstap Punt) bij Berenschots Watermolen. Om direct vanaf hier te kunnen wandelen, komt er een nieuw pad van de zandweg bij de TOP door het bos naar de Klandermansweg.

Meer weten?

Op www.gelderland.nl/bekendelle vindt u meer informatie en een korte video over het gebied.

TONK: voor iedereen met minder inkomen door corona

De TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten en is bedoeld voor alle inwoners (flexwerkers, zzp’ers en ondernemers), die door corona minstens 25% minder inkomsten hebben. En daardoor geen noodzakelijke kosten (zoals woonkosten) kunnen betalen. De TONK biedt een tegemoetkoming in deze kosten.

U kunt de tegemoetkoming aanvragen bij de Sociale Dienst Oost Achterhoek. U kunt de aanvraag indienen tot 1 oktober 2021, met terugwerkende kracht vanaf januari 2021 via www.socialedienstoostachterhoek.nl/tonk.

De voorwaarden zijn:

 • U woont in de gemeente Oost Gelre, Berkelland of Winterswijk.
 • U (en uw partner) heeft in januari 2021 ten minste 25% minder inkomen dan in januari 2020.
 • Dit verlies aan inkomen komt door de coronamaatregelen.
 • U heeft een woning waarvan u de hoofdhuurder of eigenaar bent.

Uw gemeente is goed bereikbaar

Het gemeentekantoor is op vrijdagmiddag gesloten. Heeft u een vraag of een opmerking? Wij zijn via de mail of Whatsapp bereikbaar. We streven er naar om u op de eerst volgende werkdag een reactie te geven. Ons mailadres is gemeente@winterswijk.nl en via Whatsapp bereikt u ons op 06 - 51 03 18 50.

Afspraak maken?

Dit regelt u snel via www.winterswijk.nl/afspraak

Zaken online regelen

Ook kunt u veel zaken regelen via, www.winterswijk.nl/onlineregelen

Winterswijk hergebruikt oude verkeersborden

Oude verkeersborden gaan niet in de bak voor oud ijzer, maar worden opgeknapt, voorzien van nieuw folie en opnieuw gebruikt. Wel zo duurzaam! Wethouder Henk Jan Tannemaat, Arend van de Pol jr. en Rinus Westhoff plaatsten onlangs het eerste circulaire verkeersbord in Winterswijk.

Duurzame stap naar energieneutraal Winterswijk

Oude en overbodige borden die niet meer nodig zijn of die niet meer voldoen, worden vanaf nu ingeleverd bij de leverancier en krijgen na de metamorfose een tweede leven. Want waarom zouden we geheel nieuwe verkeersborden laten maken, terwijl het ook duurzaam kan!? Op deze manier dragen we een steentje bij aan het realiseren van onze duurzame ambities, met als einddoel om in 2030 volledig energieneutraal te zijn.

Woon je mee in Winterswijk?

In het kader van Winterswijk Drempelvrij werkt de gemeente Winterswijk aan een inclusieve samenleving. waarin mensen meetellen, meedoen en omzien naar elkaar. Eén van de speerpunten in deze opgave gaat over wonen, over meewonen.

Op woensdag 16 juni is er een tweede bijeenkomst in de Zonnezaal van de Zonnebrinkkerk aan de Zonnebrink 61 in Winterswijk. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.15 uur.
Een inclusieve meewonen-omgeving bedenkt de gemeente niet helemaal zelf. Maar dat doet zij in nauwe samenwerking met mensen die zich aangesproken voelen als toekomstige bewoner. Op deze avond staat een aantal onderwerpen op de agenda. Waaronder een korte terugblik naar de voorgaande stappen in het proces van Drempelvrij, meewonen en de eerste uitwerking van onze pijlers van 20 april.

Belangrijke pijlers

Tijdens de eerste bijeenkomst in april hebben we gesproken over onze pijlers, onze gedeelde kernwaarden als basis voor meewonen in Winterswijk.

Deze pijlers zijn:

 • Gemeenschapszin
  Het gevoel van samen en er niet alleen voorstaan. Noaberschap in goed Achterhoeks.
 •  Respect
  Voor elkaar als mens en voor een duurzame en levensloopbestendige woonomgeving
 • Bezieling
  Samenwerken en samen geloven aan een enigszins idealistische en tegelijkertijd realistische woonvorm

De bijzondere woonvorm die we willen ontwikkelen is een woonvorm met in principe plaats voor mensen met en zonder beperking, ouder en jonger. Een concrete bouwlocatie hebben we nog niet. Deze zoektocht maakt vanzelfsprekend deel uit van het traject waaraan we werken.

Aanmelden

Woon je straks mee? Meld je dan aan als een geïnteresseerde deelnemer? Stuur dan een bericht naar  alex@beyondnow.nl.

Mensen maken Winterswijk Slimmer

Vrijwilligerswerk doen draagt niet alleen bij aan de maatschappij, juist vrijwilligerswerk brengt jou ook veel. Vrijwilligerswerk draagt bij aan je eigen ontwikkeling, je leert nieuwe vaardigheden en je kan je eigen interesse gebied vergroten.

Het maakt eigenlijk niet uit waar je als vrijwilliger een bijdrage levert, het maakt je altijd slimmer. Je  ontmoet nieuwe mensen, je doet iets wat je leuk vindt, je leert een vereniging of organisatie kennen en je ontwikkelt nieuwe vaardigheden. En als je al veel ervaring hebt, draag je bij aan de ontwikkeling van een vereniging of organisatie. Iedereen brengt  zijn eigen kwaliteiten mee en je leert van elkaar. Dat maakt vrijwilligerswerk ook zo leuk!

Hoe maken mensen Winterswijk Slimmer?

In Winterswijk zetten veel vrijwilligers zich al in voor veel organisaties en dragen zo een steentje bij. Zij maken Winterswijk Slimmer. Zij  leren van elkaar en delen hun eigen vaardigheden.  Zoals bijvoorbeeld in het technieklokaal Skills. Hier worden basisschoolleerlingen vertrouwd gemaakt met de basisvaardigheden van metaal, hout, elektra, solderen en het beroep van bakker. Ook bij de scouting  dragen vrijwilligers een steentje bij om Winterswijk Slimmer te maken. Kinderen en jongeren leren bij de scouting door spannende en leuke activiteiten veel over de natuur.
Zelf een bijdrage leveren als vrijwilliger?
Wil jij je eigen vaardigheden verder ontwikkelen? Of wil jij juist je kennis delen om Winterswijk  Slimmer te maken? Kijk dan eens op de website van het Vrijwilligerspunt,  www.winterswijkdoet.nl  of volg ons op Facebook: www.facebook.com/VrijwilligerspuntWinterswijk/  Voor vragen of meer informatie kun je ons bereiken op telefoonnummer (0543) 200 026.

Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft  u iets gevonden of verloren? U kunt hiervan aangifte doen via www.winterswijk.nl,/voorwerpen, persoonlijk bij de receptie van het gemeentekantoor of telefonisch via telefoonnummer (0543) 543 543.
Wij publiceren gevonden voorwerpen maandelijks op www.winterswijk.nl/voorwerpen. Staat het voorwerp dat u bent verloren er niet bij, neem dan contact met ons op via eerder genoemd telefoonnummer.

Brandweer Winterswijk zoekt collega’s!

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Winterswijk kan bijvoorbeeld nieuwe collega’s gebruiken.
Wij zoeken vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Winterswijk. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn. Dat is ook de reden dat we zoeken naar bijvoorbeeld thuiswerkende mannen en vrouwen. Of mensen die in Winterswijk werken en overdag van hun baas mogen uitrukken. Hen wordt met nadruk gevraagd om te reageren. Wij zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Informatiebijeenkomsten

Maandag 14 juni van 20.00 tot 20.30 uur houden we een virtueel open huis (niet op de kazerne dus maar digitaal). We geven dan meer info over het werk bij de brandweer, je krijgt een virtuele rondgang door de kazerne en we beantwoorden jouw vragen. Meld je aan via postwinterswijk@vnog.nl. Daarnaast is er op zaterdag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmoment op onze kazerne (rekening houdende met de coronamaatregelen). Ook hier geven we info over een uitdaging als brandweerman of -vrouw. Verder kun je zelf alvast meedoen aan een oefening. Aanmelden kan via postwinterswijk@vnog.nl. Kijk voor meer info ook op www.brandweerwinterswijk.nl

Sociaal Team De Post – WijWinterswijk

Dit team is er voor al uw vragen over welzijn, zorg, opgroeien en opvoeden. Telefonisch is De Post bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur. Telefoon (0543) 543 960 of per e-mail: depost@winterswijk.nl Meer info: wijwinterswijk.nl/de-post

Milieubrengstation

ROVA zorgt voor de inzameling van huishoudelijk afval. Heeft u afval dat niet aan huis wordt ingezameld? Dan kunt u dit afval aanbieden bij het milieubrengstation aan de Leeghwaterweg 10. Openingstijden zijn woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Komt u afval brengen, dan moet u zich kunnen legitimeren als inwoner van onze gemeente. De ROVA berekent kosten voor bepaalde soorten afval. Kijk voor info op www.rova.nl Op het inzamelpunt kunt u alleen met pin betalen.

BuitenBeter app

Ziet u een probleem buiten op straat of in de buurt? Een lantaarnpaal kapot? Een vies bushokje, vuilniszakken ergens gedumpt of een fietspad met enorme gaten?
Laat het snel en simpel weten via de BuitenBeter app. Deze app helpt om gemakkelijk problemen en verbeteringen bekend te maken bij de gemeente. Snel, makkelijk en meteen melden op de plek en het moment dat u iets ziet wat niet deugt of beter kan. Meer weten? Kijk op www.buitenbeter.nl

Verkeersmaatregelen

Hieronder leest u waar er gewerkt wordt aan de weg en waar tijdelijke maatregelen zijn.

Actuele maatregelen

Bekeringweg

In verband met het verleggen van een aantal duikers, kabels en leidingen is de toegangsweg tot Bekeringweg huisnummer 7 vanaf maandag 14 juni tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.
De afsluiting duurt 3 weken. De woning is bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Wooldstraat

In verband met meer ruimte voor de terrassen is het niet toegestaan te fietsen tot 31 oktober op de Wooldstraat tussen de Torenstraat en dameskleding De Duif Mode.

Stationsstraat

In verband met het plaatsen van een steiger is het trottoir ter hoogte van huisnummer 19 van maandag 31 mei tot en met maandag 28 juni afgesloten. Voetgangers dienen over te steken.

Lopende maatregelen

 • Albert Schweitzerlaan
 • Olden Goorweg
 • Morgenzonweg
 • Stationsstraat
 • Vredenseweg

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Agenda activiteiten

Datum, Activiteit

 • 9 juni,  Extra commissievergadering om 19.30 uur
 • 10 juni,  Vergadering algemene raadscommissie om 19.30 uur
 • 10 juni,  Online vergadering Cliëntenraad PW SDOA van 19.30 tot 21.30 uur. Agenda: https://clientenraadparticipatiewet.sdoa.nl Aanmelden via mail: clientenraad@socialedienstoostachterhoek.nl
 • 14 juni,  Brandweer zoekt collega’s. Virtueel open huis van 20.00 tot 20.30 uur. Aanmelden via postwinterswijk@vnog.nl
 • 16 juni,  Bijeenkomst Woon je mee in Winterswijk? om 19.30 uur in de Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 61. Inloop vanaf 19.15 uur.
 • 19 juni,  Brandweer zoekt collega’s. Inloopmoment op de brandweerkazerne van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden via postwinterswijk@vnog.nl
Terugblik op de raad

De gemeenteraad heeft in de digitale openbare raadsvergadering van [27 mei 2021 de volgende besluiten genomen. Hier leest u de besluiten van de gemeenteraad.

Terugblik door fractievoorzitter '

De gemeenteraad vergadert elke maand over uiteenlopende onderwerpen die spelen binnen onze gemeente. Hieronder blikken de fracties terug op de raadsvergadering van donderdag 27 mei.

Wim Wassink, fractievoorzitter CDA Winterswijk

Aan het begin van de raadsvergadering werd ons nieuwe commissielid, Wessel Oblink, beëdigd. Wij zijn blij met deze uitbreiding van de CDA-fractie en wensen Wessel veel succes als commissielid!
Het belangrijkste discussiepunt van de avond waren de verkeersproblemen op het Vrijheidspark. Het park ziet er prachtig uit en is een aanwinst voor Winterswijk. De keerzijde is dat er op drukke tijden een verkeerschaos ontstaat met onveilige situaties. Nadat eerst verschillende partijen hierover vragen stelden kwam het CDA met een motie, gesteund door VW en D66, om nu eerst een goed verkeersonderzoek te doen voordat allerlei hapsnap-oplossingen worden gekozen.
Er ontstond een felle discussie omdat de wethouder bij hoog en laag beweerde dat er al een verkeerskundig onderzoek voor het Vrijheidspark was uitgevoerd. Helaas bleek het onderzoek er niet te zijn. Nadat de wethouder zijn excuses aanbood en uiteindelijk toezegde dat er alsnog een onderzoek wordt uitgevoerd hebben wij de motie ingetrokken.
Als CDA hebben we met alle raadsvoorstellen ingestemd, waaronder de burgerinitiatieven voor een hondenspeelplaats. Wel hebben wij kritische vragen gesteld over de geluidsoverlast bij het Hilgelo en waarom het college geen duidelijkheid wil geven over de ecologische verbindingszone die er moet komen tussen Bekendelle en het Korenburgerveen.
Voor meer informatie zie ook: www.cdawinterswijk.nl

Vlok van Harten, raadslid Winterswijks Belang (WB)

In het vragenhalfuur werden vragen gesteld over de verkeerssituatie in het nieuwe Vrijheidspark. Naast complimenten voor dit prachtige park, vroeg WB aandacht voor de kinderziektes in de verkeersituatie en was blij met de toezegging van de wethouder om aanvullende maatregelen te nemen. In de opendebatronde hield WB een pleidooi voor het initiatief HelemaalGroen. Dit initiatief is gelanceerd door een inwoner van Berkelland en heeft inmiddels navolging gevonden door heel Nederland. Het idee is dat, wanneer je gaat wandelen je tegelijkertijd het zwerfvuil dat je tegenkomt opraapt, in een zak doet en meeneemt. Zo dragen wandelaars bij aan een schone omgeving. Natuurlijk doen veel mensen dit al, maar als je gebruik maakt van de app HelemaalGroen, zie je ook waar anderen dit al hebben gedaan. De app geeft namelijk door middel van groene lijnen aan waar in de afgelopen periode zwerfvuil geraapt is. Het is daarmee een extra stimulans om heel Winterswijk ‘groen’ te laten kleuren en het geeft de wandelaar de voldoening mee te werken aan de ‘groenste’ gemeente van de Achterhoek. WB pleitte voor steun van de gemeente in de vorm van regelmatige publiciteit en het ter beschikking te stellen van hulpmiddelen, zoals afvalgrijpers. De andere fracties reageerden positief op dit idee.
Voor meer informatie zie ook www.winterswijksbelang.nl

Gert-Jan te Gronde, fractievoorzitter VVD Winterswijk

De afgelopen raadsvergadering had snel klaar kunnen zijn. Bijna alle reguliere stukken waren namelijk al als akkoordstuk bestempeld. Toch werd het een ‘latertje’. Dat lag ook niet aan het feit dat er twee burgerinitiatieven op tafel lagen. Deze burgers wilden graag een hondenspeelplaats in hun wijk. Na de toelichting op de plannen was de gemeenteraad vol lof en gaat het college ermee aan de slag. Het duurde deels zo lang omdat er veel raadsvragen werden gesteld. Onze vragen gingen over parkeren in het nieuwe Vrijheidspark, de wens van veel Winterswijkers voor een nieuwe muziekkoepel, vergunningverlening op het Hilgelo, de noodzakelijke vernieuwing van het elektriciteitsnet in verband met de aanleg van ‘zon op dak’. Ook hadden we een vraag over het missen van een afvalbak bij de Abeelstraat bij de nieuwe speelplek. Wat het langst duurde was echter een discussie over de verkeerssituatie in het Vrijheidspark. Ondanks toezeggingen van de wethouder om het te onderzoeken of én hoe het beter kan, bleef de discussie maar gaan over de interpretatie of er vooraf een verkeersonderzoek was geweest. Het is natuurlijk ook nog even wennen, het nieuwe Vrijheidspark, maar wat ons betreft was de toezegging van de wethouder voldoende.
Voor meer informatie zie ook: www.vvdwinterswijk.nl

Peter Voogt, raadslid GroenLinks

Het opnieuw ingerichte Vrijheidspark is verkeerskundig bestempeld tot woonerf. En dat is even wennen, met onzeker en zoekend gedrag van automobilisten, voetgangers etc. Volgens een ingediende motie van CDA en VW moest dat snel worden opgelost. Maar dan wel weer met een uitgebreid verkeerskundig onderzoek, dat had ontbroken. De discussie in de raad die hierover ontstond, vertoonde eenzelfde zoekend gedrag. Met iets te veel ego, wat leidde tot niet (geheel) kloppende beweringen en overbodige ergernissen, gevolgd door toezeggingen en (niet echt overtuigende) excuses. Waarna de motie weer werd ingetrokken. Zoals een file die plotseling oplost, waardoor je je afvraagt waarom die er überhaupt was.
Nee, dan kan er beter een burgerinitiatief op de agenda staan. Nu waren het er zelfs twee van gelijke aard. Namelijk het verzoek tot inrichten van een speelveldje waar honden mogen loslopen binnen een omheining. Alle raadsfracties waren positief hierover. En constructief, met wat uitdagende vragen zoals “Willen jullie ook zelf voor het onderhoud zorgen?” Dat wilde men wel. Met als resultaat dat de plannen met ambtenaren verder worden uitgewerkt. Dus laten we hopen dat er nog vele burgerinitiatieven volgen, het komt de sfeer in de raad ten goede.
Voor meer informatie zie ook: https://winterswijk.groenlinks.nl

Ubel Zuiderveld, fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Regelmatig komt het gebruik van de openbare ruimte aan de orde. Zo vroeg in april de jonge Winterswijkse Quirina Pampiermole aandacht voor straatintimidatie. Ook in de meivergadering stond de gedeelde buitenomgeving centraal. Het was de hoofdreden dat de raadsbijeenkomst, ondanks een magere agenda, tot middernacht duurde. Lang werd namelijk gepraat over de verkeerssituatie in het nieuwe Vrijheidspark. Het is een ‘shared space’ waarvan er al vele zijn in ons land. Voetgangers, automobilisten, fietsers en andere weggebruikers moeten hier rekening met elkaar houden. De meest kwetsbare verkeersgebruikers hebben voorrang. Dat is even wennen, maar van iedereen wordt verwacht dat hij de ander zijn/haar plek gunt.
Ook twee burgerinitiatieven (laten we die voortaan gewoon bewonersinitiatieven noemen, burger vind ik zo’n naar woord) gingen over de openbare ruimte. Deze inwoners willen graag plekken waar ze honden kunnen uitlaten zonder ze aan de riem te houden. De PvdA wil graag dat het college bekijkt of dit kan, maar ziet ook beperkingen. Wat de één fijn vindt (vrijuit huppelende honden), vindt een ander onaangenaam (blaffende honden vlakbij huis). De steeds voller wordende openbare ruimte veilig en prettig houden voor iedere Winterswijker; dat is best een uitdaging voor de politiek.
Twitter: @UBELzuiderveld, https://winterswijk.pvda.nl

Loes ten Dolle, fractievoorzitter D66 Winterswijk

Aanvankelijk leek het een raadsvergadering met weinig bespreekstukken en een korte agenda. Uiteindelijk was er een vol vragenhalfuurtje, maar wat de meeste discussie opleverde was toch wel het Vrijheidspark. Eerder dit jaar stelde de fractie van D66 al vragen aan het college over de verkeersituatie bij het Vrijheidspark. Het is wachten op een ongeluk. Er is toen gezegd dat er een campagne kwam om automobilisten op weg te helpen. Dat was voor D66 niet voldoende. Als er een campagne aan te pas moet komen, dan is er veel onduidelijkheid en moet de gemeente zich afvragen of het wel een veilige situatie is. Uiteindelijk lag er een motie op tafel met het CDA en VW om de verkeerstromen bij het Vrijheidspark in kaart te brengen en uiteindelijk met een goede doorstroming te komen. Na een lang debat, deed het college van B&W hier een volledige toezegging op en was voor D66 de kous af. Wij trokken onze steun voor de motie in, omdat er een volledige toezegging op tafel lag. Dan heeft het geen zin om de motie te handhaven en misschien wel te laten wegstemmen. Daarom heeft D66 voor de inhoud en het doel gekozen. Uiteindelijk willen wij een veilige situatie in het Vrijheidspark.
Voor meer informatie zie ook: https://winterswijk.d66.nl

Tom van Beek, fractievoorzitter Voor Winterswijk

Namens Voor Winterswijk vragen gesteld betreffende het niet volgens plan uitvoeren van  verkeersremmende maatregelen bij de aanleg van het Vrijheidspark. Volgens het plan dat tijdens voorlichtingsbijeenkomsten aan omwonenden en belanghebbenden is voorgelegd, zouden de kruisingen bij verschillende toegangswegen tot het Vrijheidspark als verhoogd verkeersplateau uitgevoerd worden. Helaas is er tijdens de uitvoering afgeweken van het uiteindelijke plan en zijn de kruisingen gelijkvloers uitgevoerd. Op onze vraag waarom er van het plan is afgeweken zonder de belanghebbenden in kennis te stellen was de wethouder duidelijk. Daar ga ik u geen antwoord op geven was zijn beantwoording. Voor Winterswijk vind het onbestaanbaar en onfatsoenlijk dat een collegelid op deze manier weigert te antwoorden. U als burger mag in alle redelijkheid verwachten dat de gemeente een duidelijke uitleg geeft betreffende het gewijzigd uitvoeren van haar door de gemeenteraad vastgestelde plannen.
Ook de namens CDA, D66 en Voor Winterswijk ingediende motie met het verzoek aan het college om een gedegen verkeersonderzoek te doen voordat men overgaat tot het wijzigen van de verkeerssituatie in het Vrijheidspark en omliggende straten deed veel stof opwaaien. Nadat bleek dat er voorafgaand aan de realisatie van het park geen goed verkeersonderzoek gehouden was, moest de wethouder tandenknarsend toezeggen dit alsnog uit te laten voeren.
Voor meer informatie zie ook: www.facebook.com/Voor-Winterswijk-302777507073259/

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Officiële bekendmakingen leest u hier www.winterswijk.nl/bekendmakingen

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op onze website 
https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten