Nieuws RSS icoon

Nieuwsberichten over Winterswijk

 • Tijdelijke woonruimte te huur in Winterswijk

  13 augustus 2020

  De gemeente Winterswijk verhuurt vanaf 1 september twee appartementen (75 m2) op Weurden 8 en Weurden 8-1 in Winterswijk.

 • Nieuwe noodverordening VNOG per 10 augustus

  10 augustus 2020

  Vanwege de toename van het aantal besmettingen in Nederland gelden vanaf maandag 10 augustus in Noord- en Oost-Gelderland aanvullende maatregelen om grip te blijven houden op de verspreiding van het coronavirus. De voorzitter van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland) heeft daartoe een nieuwe noodverordening vastgesteld.

 • Tijdelijk asfalt in Jeugdkerkstraat

  10 augustus 2020

  De uitvoeringswerkzaamheden voor het nieuw aan te leggen Vrijheidspark zijn in volle gang. In juni is gestart met de eerste fase: de herinrichting van de Jeugdkerkstraat en de aanleg van een nieuw parkeerterrein. Inmiddels is de aannemer gestart met het opbreken van de bestaande verharding in de Jeugdkerkstraat. Omdat de nieuw aan te leggen stenen helaas nog niet zijn geleverd, wordt de straat tijdelijk van asfalt voorzien. Hierdoor blijft de straat bereikbaar en wordt het opstuiven van zand voorkomen.

 • Aanvullende ondersteuning Gelderse Culturele Toeristische en Recreatieve sector

  06 augustus 2020

  Cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme zijn van grote toegevoegde waarde voor de gasten en inwoners van Winterswijk. Door Covid-19 staan deze sectoren zwaar onder druk. Provincie Gelderland wil, aanvullend op de maatregelen van het Rijk en de gemeenten, deze sectoren steunen met provinciale, Covid-19 overbruggingsmaatregelen. Een deel van deze maatregelen is nog in ontwikkeling en wordt in de zomerperiode of daarna opgesteld. Wethouder klein Gunnewiek is blij met de aanvullende ondersteuning vanuit de Provincie: ‘Ik hoop dat ondernemers hier gebruik van maken om hun bedrijf verder klaar te maken voor de toekomst. Zo zorgen we dat Winterswijk toeristisch gezien interessant blijft voor bezoekers, ook in tijden zoals die van Corona.’

 • Aanpak Japanse duizendknoop

  30 juli 2020

  De Japanse duizendknoop (Fallopia Japonica) komt verspreid in de gemeente Winterswijk voor. De duizendknoop is een snel groeiende plant die van oorsprong niet in Nederland voorkomt, een exoot. Deze plant heeft een zeer krachtige wortelgroei en kan schade aanrichten aan bestrating, kabels en leidingen in de ondergrond en funderingen.