Inwoners Achterhoek ondervinden geen hinder van faillissement Hulpmiddelencentrum

Op 3 april 2020 heeft de rechtbank Rotterdam het faillissement uitgesproken over het Hulpmiddelencentrum. Deze aanbieder levert namens meer dan 100 gemeenten hulpmiddelen aan de eindgebruikers in Nederland.

Vanaf november vorig jaar was het Hulpmiddelencentrum één van de twee gecontracteerde hulpmiddelenleveranciers voor de gemeenten Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Montferland en Winterswijk. De curator heeft met de betrokken gemeenten afgesproken dat de dienstverlening voor een periode van 11 weken wordt voortgezet en dat in die periode wordt gezocht naar geschikte overnamekandidaten.
 
De hulpmiddelen die inwoners in gebruik hebben zijn eigendom van de gemeente, de cliënt raakt zijn hulpmiddel niet kwijt. De curator garandeert dat eventueel onderhoud aan hulpmiddelen doorloopt. Mocht een cliënt tegen een probleem aanlopen, dan kan de cliënt zich melden bij het zorgloket van de betreffende gemeente.

Wethouder Elvira Schepers van de gemeente Winterswijk laat namens de betrokken gemeenten weten: “Wij doen er als gemeenten alles aan om onze cliënten zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van het faillissement. Wij vinden het heel belangrijk dat de dienstverlening blijft doorlopen. Samen met de curator hopen wij op korte termijn tot een oplossing te komen.”