Burgemeester op Lintjestour door Winterswijk

Burgemeester Joris Bengevoord ging vrijdag op Lintjestour door Winterswijk. Zestien Winterswijkers kregen hun Koninklijke onderscheiding alsnog persoonlijk thuisbezorgd.

Vanwege de coronamaatregelen kon de uitreiking van de lintjes op 24 april niet doorgaan. Met de muzikale begeleiding van het duo Eamon en Beer werd de uitgestelde uitreiking vandaag toch nog een feestelijke gebeurtenis. In verband met de geldende coronamaatregelen, was het helaas niet mogelijk dat de burgemeester de onderscheiding zelf bij de gedecoreerden opspelde.

Dit jaar leverde de Lintjesregen in Winterswijk een recordaantal Koninklijke onderscheidingen op. Maar liefst zestien inwoners ontvingen een lintje voor hun bijzondere verdiensten. Veertien personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:
Johan Esendam, Wim Grevers, Jan Hesselink, Lenie Kruisselbrink-Oonk, Jan Kuiperij, Bertha Kuiperij-Ankersmit, Diny Lamers-Hijink, Jan Nijenhuis, Nick Reinderink, Peter Schot, Erwin te Selle, Willy Smit, Henk Jan Tannemaat, Henk Voskuil.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:
John van Duren, Harry Meulenkamp.

De verdiensten van alle gedecoreerden kunt u nalezen in ons persbericht van 24 april 2020.

Burgemeester Joris Bengevoord, Erwin te Selle en Henk Jan Tannemaat
Burgemeester Joris Bengevoord, Erwin te Selle (midden) en Henk Jan Tannemaat (rechts).