Herinrichting Bataafseweg – rotonde open

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Bataafseweg zijn in volle gang. In januari zijn we gestart met de werkzaamheden voor het aanleggen van de rotonde op de kruising Kloetenseweg-Bataafseweg-Steengroeveweg. Vanaf aanstaande vrijdag 5 juni, aan het einde van de dag is de rotonde gedeeltelijk open en toegankelijk voor verkeer vanaf de Kloetsenseweg richting de Steengroeveweg. Wethouder Tannemaat nam alvast een kijkje: ‘Er is hier heel hard gewerkt aan een veilige verkeersconstructie. Fijn dat we hier nu bijna gebruik van mogen maken’.

Planning overige weggedeelten

Het weggedeelte tussen de Vredenseweg en de Steengroeveweg gaat naar verwachting voor de bouwvakvakantie weer open. Hier moet het fietspad nog aangelegd worden en de weg geasfalteerd.
Het weggedeelte tussen de Steengroeveweg en de Laan van Hilbelink blijft tot nader bericht afgesloten. Direct na de bouwvak gaan de nutsbedrijven hier beginnen met het vernieuwen van de watertransportleiding. Deze werkzaamheden eindigen begin oktober, waarna de aannemer ook daar het fietspad kan aanleggen en de rijbaan opnieuw geasfalteerd wordt.

Herinrichting Bataafseweg

In 2017 is de gemeente Winterswijk gestart met een bestemmingsplanprocedure voor de realisatie van een rotonde op de kruising Steengroeveweg – Bataafseweg. De kruising veranderen naar een rotonde is een (maatschappelijke) wens die al jaren leeft bij buurtbewoners, belangenverenigingen en vertegenwoordigers uit buurtschappen. Gemotoriseerd verkeer rijdt vaak te hard bij het oversteken van de kruising. Een rotonde dwingt gemotoriseerd verkeer om vaart te minderen. Hierdoor verbetert de doorstroming en verkeersveiligheid van de kruising Steengroeveweg - Bataafseweg.