Wethouder en gedeputeerde openen zonnedak op bedrijfspand

Wethouder Tineke Zomer en gedeputeerde Jan van der Meer van de Provincie Gelderland hebben vrijdag 26 juni het zonnedak van hoveniersbedrijf Sjoerd Frielink Multidiensten geopend.

Op de bedrijfshal aan de Stevinstraat zijn meer dan 800 zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee ruim 215.000 kW zonne-energie per jaar wordt opgewerkt. Frielink gaat zelf een deel van de energieopbrengst benutten, de resterende groene stroom wordt geleverd aan het elektriciteitsnet.

“Als gemeente ondersteunen we bedrijven met een groot dak in bij het inzichtelijk maken van de technische en financiële mogelijkheden voor zonnepanelen op hun bedrijfsdak via het Zonnige Bedrijven programma van Agem. Daarnaast bieden we hulp bij de voorbereiding en aanvraag van subsidie via de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Ik hoop dat veel Winterswijkse bedrijven het voorbeeld van Frielink zullen volgen. Zonnepanelen op daken zijn een onmisbare en noodzakelijke stap op weg naar een energieneutraal Winterswijk in 2030”, aldus wethouder Tineke Zomer.

Meer informatie over het Zonnige Bedrijven programma is te vinden op:
www.duurzaamwinterswijk.nl/zonnigebedrijven

Gedeputeerde Jan van der Meer, Sjoerd Frielink en wethouder Tineke Zomer
Gedeputeerde Jan van der Meer, Sjoerd Frielink en wethouder Tineke Zomer