Meer ruimte voor terrassen door afsluiting Markt voor autoverkeer

Vanaf 1 juni sluit de gemeente Winterswijk de Markt in de weekenden af voor autoverkeer om grotere terrassen mogelijk te maken.

Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur mag de horeca in aangepaste vorm weer open. Er geldt voor het terras buiten geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen aan een tafeltje zitten en geldt de 1,5 meter afstand. Niet alle horecagelegenheden hebben op hun huidige terras de ruimte om aan deze 1,5 meter-eis te kunnen voldoen. Daarom mogen horecaondernemers hun terras tijdelijk vergroten.

Afsluiting voor autoverkeer
Om de veiligheid van de centrumbezoekers te waarborgen en de horecaondernemers voldoende ruimte te bieden voor hun terrassen, heeft de gemeente besloten de Markt in de weekenden af te sluiten voor autoverkeer. Vanaf 1 juni is de Markt elk weekend van vrijdag 18.00 uur tot zondag 24.00 uur afgesloten. Deze maatregel geldt tot het einde van het terrasseizoen (2 november). Ook op maandag 1 juni, tweede pinksterdag, als de terrassen voor het eerst weer open mogen, zal de Markt vanaf 10.00 uur tot 24.00 uur afgesloten zijn. Fietsen moeten zoveel mogelijk buiten het marktplein worden gestald, zodat terrasbezoek veilig kan op 1,5 meter afstand en dat er genoeg ruimte overblijft voor hulpdiensten en voetgangers.

Veilig horecabezoek
“Na ruim twee maanden staan onze horecaondernemers te popelen om weer open te gaan. Het is heerlijk dat we straks weer lekker op een terras een drankje kunnen drinken. Maar het moet natuurlijk wel veilig kunnen. Als gemeente gaan we flexibel om met verzoeken van ondernemers voor uitbreiding van hun terras. We rekenen ook op de flexibiliteit van omwonenden en bezoekers. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we weer kunnen genieten van een gezellig en veilig horecabezoek”, aldus wethouder Henk Jan Tannemaat.

De gemeente Winterswijk heeft het plan om meer ruimte te bieden voor de terrassen in goed overleg met ondernemersvereniging ABH-City, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Winterswijk en de marktvereniging opgesteld. De komende tijd houdt de gemeente de ontwikkelingen op de Markt goed in de gaten. Indien nodig wordt het plan bijgesteld.