Enquête invoering ja/ja sticker

De gemeente Winterswijk onderzoekt of het mogelijk is om op 1 september 2021 de ja/ja sticker in te voeren in Winterswijk. Dat betekent dat inwoners alleen ongeadresseerd reclamedrukwerk ontvangen als ze een ja/ja sticker op de brievenbus hebben. Als er geen sticker op uw brievenbus zit, ontvangt u nog wel de huis-aan-huis bladen en geen ongeadresseerd reclamedrukwerk. Dit is een omkering van het huidige systeem. Het college hoopt hiermee het milieu minder te belasten: besparing op papier, inkt en brandstof.

Enquête

We zijn heel benieuwd wat u als inwoner van Winterswijk van de invoering van de ja/ja sticker vindt. Ontvangt u nu reclamefolders die u ongelezen weggooit? Of pluist u de reclamefolders juist uit?
We hebben daarvoor van 13 oktober tot 27 oktober 2020 een enquête gehouden die door 369 mensen is ingevuld.

Vervolg

In november publiceren we de uitkomsten van de enquête hier op de website en in Gemeentenieuws. In november beslist het college op basis van de uitslagen van deze enquête en andere  onderzoeken over het vervolg van de invoering van de ja/ja sticker. Daarna wordt het in december 2020 voorgelegd aan de gemeenteraad.