Zaterdagmarkt terug naar de Markt

Vanaf zaterdag 24 oktober 2020 is de wekelijkse zaterdagmarkt weer te vinden op de Markt.

Wel zal de zaterdagmarkt in een andere opstelling staan dan voor de coronacrisis. Enkele standplaatshouders zijn verplaatst naar een plek in de Torenstraat aan de zijde van de Doopsgezinde kerk. Bij deze opstelling is er voldoende doorgang voor bezoekers om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen bewaren.

In mei van dit jaar werd de zaterdagmarkt verplaatst naar de omgeving Spoorstraat en Roelvinkstraat. Deze locatie bood meer ruimte. Die was benodigd, omdat vanwege de 1,5 meter afstandsnorm veel meer ruimte voor de opstelling van alle marktkramen en verkoopwagens nodig is. Tegelijkertijd kwam de Markt op zaterdag vrij om dit terrasseizoen extra terrasruimtes toe te staan. Op deze wijze kon ook de horeca deze zomer goed gasten ontvangen op 1,5 meter afstand.

De Marktvereniging Winterswijk heeft de afgelopen tijd in overleg met de gemeente een opstellingsplan voorbereid met voldoende doorgang voor bezoekers en hulpdiensten. De marktondernemers hopen dan ook u op de Markt en in de Torenstraat opnieuw als klant te mogen ontvangen.