Ode aan de ‘prikkers’ – Wethouder Elvira Schepers

Het vaccinatieprogramma tegen het coronavirus is in volle gang. Oké, we zouden allemaal willen dat het proces nog veel sneller zou gaan. We smachten naar het moment waarop we weer dichter bij elkaar kunnen zijn. Dat herken ik zelf ook. Maar ik zou graag ook een andere kant van het verhaal willen belichten. Dat verhaal hoor je naar mijn idee veel te weinig. En dat is het verhaal van de mensen in de vaccinatiestraat; de mensen die dag in dag uit mensen ontvangen, screenen, vaccins bereiden en vaccineren om Nederland te weren tegen het coronavirus.

Toen ik in de zomer vorig jaar hoorde dat er gevaccineerd kon worden, heb ik mij met mijn medische achtergrond aangemeld als vrijwilliger. En nu gaat het helemaal niet om mij. Ik kan als wethouder alleen in mijn vrije uren een bijdrage leveren. Maar ik sta wekelijks in de prikpost in Borculo en ik zie daar gedreven GGD-medewerkers en zoveel mensen die naast hun baan deze taak er nog even bij doen. Mensen die werkzaam zijn in de zorg, maar ook elders, die hun steentje bij willen dragen. Dagelijks vaccineren deze mensen in Borculo samen dik 500 mensen. En dan moet je weten: om te mogen prikken is het geen kwestie van op komen dagen. Je moet er papieren voor halen. Trainingen volgen. Examens voor maken.

Dag in dag uit. Stapje voor stapje komen we dankzij deze mensen dichter bij een samenleving waar we met z’n allen zo naartoe leven. Daarom mijn boodschap aan alle mensen van de vaccinatiestraat: duizend maal dank voor jullie inzet!

Wethouder Elvira Schepers in de vaccinatiestraat