Wethouder Tineke Zomer neemt ontslag

Tineke Zomer heeft per direct ontslag genomen als wethouder. Dat heeft zij vanmorgen in een brief kenbaar gemaakt aan de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Joris Bengevoord.

Vorige week werd bekend dat wethouder Zomer voor onbepaalde tijd met ziekteverlof zou gaan. Inmiddels heeft zij besloten haar werkzaamheden als wethouder definitief neer te leggen. Wethouder Zomer: "Ik heb de afgelopen periode privé het nodige meegemaakt en ik realiseer me nu dat de impact daarvan groot is. Dat maakt dat ik mij niet voor de volle honderd procent kan inzetten voor Winterswijk."

Burgemeester Joris Bengevoord betreurt het vertrek van wethouder Zomer, maar respecteert haar keuze. Hij heeft haar bedankt voor haar inzet voor de Winterswijkse samenleving en een spoedig herstel toegewenst. Op een later moment wordt nog officieel afscheid van genomen van wethouder Zomer. Haar partij, GroenLinks, zal de gemeenteraad vragen een vervanger te benoemen.

In 2007 kwam Tineke Zomer in de gemeenteraad als raadslid voor Progressief Winterswijk. In 2014 werd Progressief Winterswijk opgeheven en werd GroenLinks Winterswijk opgericht. In 2018 kwam GroenLinks met twee zetels in de raad en werd Zomer fractievoorzitter. Op 1 maart 2019 werd zij benoemd tot wethouder met Duurzaamheid, Klimaat & Milieu, Openbare Ruimte en Mobiliteit in haar portefeuille.

Tineke Zomer
Wethouder Tineke Zomer

> Ontslagbrief wethouder Tineke Zomer (pdf, 50 kB)