Februari

 • Online dialoogsessie voor inwoners over duurzame energie

  11 februari 2021

  Wat vindt u als inwoner belangrijk bij het opwekken van duurzame energie in de Achterhoek? Denk mee over de keuzes die de regio Achterhoek hierover moet maken! Meld u aan voor één van de online dialoogsessies op woensdag 10 februari of donderdag 11 februari 2021 van 19.30 tot 21.30 uur.

 • Zorg of hulp voor uw naaste

  02 augustus 2021

  Merkt u dat zelfstandig thuis wonen moelijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken. Vaak kunnen familieleden, vrienden of kennissen u een luisterend oor of hulp bieden. Soms heeft u meer ondersteuning nodig. Wat zijn dan uw mogelijkheden en waar kunt u terecht met uw vragen? Bijvoorbeeld bij Sociaal Team de Post.

 • Ons water kleurt goud

  11 februari 2021

  Door alle beperkingen rond corona is heel Winterswijk aan het wandelen geslagen. We zien heel veel foto’s voorbij komen. Prachtige beelden met water in de hoofdrol. Winterswijk ligt niet aan zee, maar het beschikt wel over ontzettend veel bergruimte voor hemelwater. Dagelijks werken we aan leidingen en goten (waterketen) en aan hemelwater en natuur (watersysteem). De waterketen en het watersysteem zorgen dat de cirkel altijd in beweging is.

 • Gemeentekantoor bereikbaar via Burgemeester Vlamstraat

  11 februari 2021

  Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw kunt u ons gemeentekantoor bereiken via de Burgemeester Vlamstraat. De poort van deze ingang is gedeeltelijk open.

 • Afvalinzameling in de sneeuw

  09 februari 2021

  De inzamelchauffeurs van ROVA doen ondanks het dikke pak sneeuw en de strenge vorst hun uiterste best om het afval ook deze week in te zamelen. Toch kan het voorkomen dat het niet meer verantwoord of mogelijk is om in sommige straten te rijden.

 • Hart van Wenters live verplaatst naar 28 februari

  15 februari 2021

  Afgelopen week las u een aankondiging in onze gemeentepagina’s over de live uitzending ‘Hart van Wenters’ op 15 februari om 20.00 uur. Een uitzending over hoe we samen toewerken naar een toekomstbestendige centrumvisie. Vanwege de verlenging van de avondklok verschuift dit event naar zondag 28 februari 14.00 uur. Bekijk de uitzending via Facebook of onze website!

 • Actieve beweegmakelaars

  15 februari 2021

  Beweegmakelaars Ria Bussink en Mitchel Hammadi zijn vanaf januari 2021 gestart vanuit het Sociaal Team de Post en Actief Winterswijk. Actief worden en blijven is voor iedereen belangrijk. Het is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend om de stap richting beweging te maken. Vaak is er een drempel.

 • Hulp bij opvoeding

  02 augustus 2021

  Merkt u dat opvoeden moelijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken. Vaak kunnen familieleden, vrienden of kennissen u een luisterend oor of hulp bieden. Soms heeft u meer ondersteuning nodig. Wat zijn dan uw mogelijkheden en waar kunt u terecht met uw vragen? Bijvoorbeeld bij Sociaal Team de Post.

 • Gemeente legt eerder contact met inwoner voor schuldhulpverlening

  22 februari 2021

  Woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars krijgen per 2021 de mogelijkheid om gegevens van burgers met betalingsachterstanden in een vroeg stadium uit te wisselen met gemeenten. Dit wordt mogelijk door een wijziging in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). Hierdoor krijgen gemeenten mensen met schulden tijdig in beeld en kunnen zij schuldhulpverlening aanbieden. Bekijk hieronder hoe de gemeente Winterswijk te werk gaat.

 • Sport beweegt Winterswijk

  04 maart 2021

  De gemeente Winterswijk staat voor een vitale samenleving. Een samenleving waarin zoveel mogelijk inwoners verantwoord bewegen, sporten en elkaar ontmoeten. Samen met verschillende partijen wordt sport en bewegen gepromoot en versterkt.