Een kindje op komst? Maak samen een sterke start met OuderTeam!

Ouder worden gaat niet alleen maar over de geboorte van je baby en zorgen dat het de kleine aan niets ontbreekt. Voor jou en je partner breekt ook een andere relatiefase aan.

Bij jullie eerste kindje word je van partner ineens vader en moeder. En ook bij de volgende kindjes vinden er verschuivingen in jullie relatie plaats. Het blijkt dat veel stellen het lastig vinden om met die veranderingen om te gaan.

Tijd voor OuderTeam!

OuderTeam helpt jullie je goed voor te bereiden, om samen een sterke start te maken. En die voorbereiding begint dus al voor de geboorte van jullie kindje. Kort voor de 36e week van de zwangerschap volgen jullie onder leiding van een OuderTeam-trainer twee bijeenkomsten. Na de geboorte volgen er nog twee bijeenkomsten, opnieuw onder leiding van de trainer. Daarnaast doen jullie zelf enkele digitale opdrachten. Door corona zijn alle bijeenkomsten nu online, het is dus extra eenvoudig om OuderTeam te volgen. Gewoon vanuit je eigen huis, samen op de bank.

Hoe ziet zo’n bijeenkomst eruit?

Samen een baby krijgen en opvoeden is een prachtige ervaring. Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Dat jullie onderlinge relatie verandert, is een open deur. Maar het kan zover gaan dat door alle veranderingen jullie relatie onder druk komt te staan. Door daar vooraf op de juiste manier met elkaar aandacht aan te besteden ontdekken jullie tijdens de bijeenkomsten samen waar voor jullie de oplossingen liggen. Jullie gaan met elkaar en met andere stellen in gesprek. Bijvoorbeeld over jullie ideeën over ouderschap, over welke waarden jullie straks jullie kind meegeven. Maar ook over praktische zaken en hoeveel tijd jullie met elkaar willen doorbrengen, maken jullie afspraken. De ervaring leert dat er soms verrassende dingen op tafel komen, die jullie zonder zo'n bijeenkomst niet van elkaar zouden weten omdat je het er niet zo snel over hebt. Natuurlijk is er ook aandacht voor jullie kindje. Jullie krijgen inzicht in hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe baby’s zich hechten, en hoe belangrijk het is om al op heel jonge leeftijd goed contact te hebben.

Een deelnemer zegt over OuderTeam: “Door naar elkaar toe uit te spreken hoe we de opvoeding aan wilden gaan pakken, zagen we toch kleine verschillen. Onze ideeën lagen niet heel erg ver uit elkaar, maar is het fijn om te weten dat we nu dezelfde beelden hebben bij hoe we voor onze dochter willen zorgen. Doordat we van tevoren die keuzes hebben gemaakt, voel ik me ook zekerder over de opvoeding en sta ik steviger in mijn schoenen.”

Meedoen kan altijd

OuderTeam wordt doorlopend aangeboden, jullie kunnen iedere maand starten. In verband met de coronamaatregelen volgen jullie de bijeenkomsten nu volledig online. Zodra dat weer mogelijk is worden de bijeenkomsten fysiek gehouden op locaties in Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

Aanmelden

Aanmelden kan op ieder moment tijdens de zwangerschap, de eerste twee bijeenkomsten volgen jullie vóór de 36e week. Ga naar www.preventieplatformjeugd.nl en zoek op ‘ouderteam’.