Start aanleg nieuwe natuur Winterswijk-Oost

De provincie Gelderland start deze week met de aanleg van nieuwe natuur op verspreid liggende percelen ten oosten van Winterswijk. De percelen zijn eigendom van de provincie en maken onderdeel uit van het Gelders Natuurnetwerk (GNN).

Ze hebben een oppervlakte van in totaal 22 hectare en zijn gelegen in de omgeving van Masterveld, Henxelseweg, Bekeringweg en Blankersweg / Burloseweg. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het afgraven van de voedselrijke bovengrond en het aanbrengen van beplanting. De vrijkomende grond wordt in de omgeving afgezet. Het resultaat is dat zowel de bestaande als de nieuwe natuur samen weerbaarder worden. De werkzaamheden lopen door tot medio 2021.

Biodiversiteit

Wethouder Inge klein Gunnewiek: “De gemeente is blij met deze impuls voor de natuur in Winterswijk. Het versterkt ons prachtige Nationaal Landschap. Deze nieuwe natuur draagt bij aan de biodiversiteit in Winterswijk. Het sluit perfect aan bij de beleidsvisie Landschap en Biodiversiteit die vorig jaar door de gemeenteraad is vastgesteld.”

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met de provincie Gelderland, telefoon (026) 359 99 99. Mailen kan ook naar natuurwinterswijkoost@gelderland.nl. Meer informatie vindt u op de website van de provincie Gelderland: www.gelderland.nl/Winterswijk-oost

 

.