Hans en Bea Koppelman blazen sportkantine nieuw leven in

Op vrijdagmiddag 25 juni tekenden Hans en Bea Koppelman als trotse nieuwe beheerders van de sportkantine in de sport- en turnhal, de huurovereenkomst met de gemeente Winterswijk. De komende drie jaar gaan zij met veel enthousiasme aan de slag om de gezonde sportkantine tot een succes te maken. In dit artikel stellen Hans en Bea zich graag aan je voor.

Hans: “Ik ben ruim 40 jaar werkzaam in de horeca, waarvan 15 jaar in de catering en ruim 8 jaar als zzp’er, als gastheer en als ober/kelner. Ik denk dat de meeste mensen me kennen als kelner. Mijn vrouw Bea heeft 30 jaar in de horeca gewerkt en tegenwoordig is zij apotheekmedewerkster in ’s-Heerenberg. We hebben de afgelopen tijd veel rond gekeken bij verschillende horecabedrijven, maar nu hebben we toch ons eigen bedrijf gevonden in de sportkantine.” Bea vult hem aan: “We gaan deze mooie uitdaging samen aan, omdat we denken dat we van de kantine een gezellige, maar ook duurzame, gezonde en sociale ruimte kunnen maken. Een plek waar iedereen zich thuis kan en moet voelen.”

Gezonde sportkantine met lokale producten en leveranciers

Hans vertelt verder: ”Voordat we de deuren openen op 1 september, vinden er eerst nog diverse werkzaamheden plaats. Zo maken we een koffiehoek met koffie van Hesselink, een lokale leverancier met een duurzame aanpak. We voorzien de hele sportkantine van nieuwe  koelingen. Fris- en sportdranken zijn vanwege de hygiëne in losse flesjes verkrijgbaar. En omdat we een gezonde sportkantine belangrijk vinden, promoten we het eten van fruit dat  verkrijgbaar is voor een mooie prijs. Snoepgoed is er op aanvraag. In de weekenden kun je  fruitsalades, rauwkostsalades, verse melk  en gezonde broodjes bestellen, maar ook snacks en andere producten blijven gewoon aanwezig. We werken met veel verse producten van plaatselijke ondernemers. De klant kan naast de gezonde drankjes ook terecht voor een Grolsch of een speciaal bier van de tap.”

Hans en Bea kunnen niet wachten om aan de slag te gaan: "We gaan straks 7 dagen per week open. De openingstijden maken we op een later moment bekend, net als de nieuwe naam die we de sportkantine gaan geven. Dat blijft nog even een verrassing. Wij willen iedereen straks heel graag verwelkomen in onze sportkantine!”

Hans en Bea Koppelman 2 (LR)

Bea en Hans Koppelman