Brandweer Winterswijk zoekt collega’s!

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Winterswijk kan bijvoorbeeld nieuwe collega’s gebruiken.

Een mooie en belangrijke maatschappelijke uitdaging

Wij zoeken vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Winterswijk. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn. Dat is ook de reden dat we zoeken naar bijvoorbeeld thuiswerkende mannen en vrouwen. Of mensen die in Winterswijk werken en overdag van hun baas mogen uitrukken. Hen wordt met nadruk gevraagd om te reageren. Wij zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Informatiebijeenkomsten

Maandag 14 juni van 20.00 tot 20.30 uur houden we een virtueel open huis (niet op de kazerne dus maar digitaal). We geven dan meer info over het werk bij de brandweer, je krijgt een virtuele rondgang door de kazerne en we beantwoorden jouw vragen. Meld je aan via postwinterswijk@vnog.nl. Daarnaast is er op zaterdag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmoment op onze kazerne (rekening houdende met de coronamaatregelen). Ook hier geven we info over een uitdaging als brandweerman of -vrouw. Verder kun je zelf alvast meedoen aan een oefening. Aanmelden kan via postwinterswijk@vnog.nl. Kijk voor meer info ook op www.brandweerwinterswijk.nl

Vrouwen gevraagd

We komen steeds meer vrouwen tegen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Ook vrouwen uit Winterswijk wordt dan ook nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst? Ook dan ben je welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door vrouwen en mannen die bijvoorbeeld in deeltijd werken. Gaan je kinderen overdag naar school en ben je daardoor slechts enkele uren beschikbaar? Ook jou verwelkomen we graag bij de post.

Spannend en afwisselend

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treden op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Wat bieden wij?

Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden. Dat werk doe je in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team.

Opleiding

De brandweer biedt echter meer. Natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Winterswijk beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materieel is modern en van hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.

Aantrekkelijk voor werkgevers

Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om een of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de brandweeropleiding voltooit, lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.

Meer weten?

Kom dan 14 juni van 20.00 tot 20.30 uur naar het virtueel open huis (niet op de kazerne dus maar digitaal). Daarnaast is er op zaterdag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmoment op onze kazerne (rekening houdende met de coronamaatregelen). Aanmelden kan via postwinterswijk@vnog.nl. Heb je na het lezen van deze informatie interesse om de collega’s in Winterswijk te versterken of wil je meer weten of deze uitdaging? Kijk dan op www.brandweerwinterswijk.nl of mail naar postwinterswijk@vnog.nl.
Ook andere brandweerposten in de Achterhoek kunnen nieuw talent gebruiken. Kijk op www.bijdebrandweer.nl voor meer informatie.