Een evenement organiseren? Dien uw aanvraag tijdig in!

De gemeente Winterswijk roept organisatoren van evenementen op de aanvraag voor een vergunning tijdig in te dienen. De beoordeling van de vergunningaanvraag vraagt extra aandacht door de maatregelen die de organisatoren in verband met corona moeten nemen.

Per 30 juni zijn evenementen weer toegestaan. Dat is goed nieuws voor organisatoren, bezoekers en voor Winterswijk, want evenementen dragen bij aan de levendigheid in onze gemeente. Wel vraagt de beoordeling van de vergunningen dit jaar extra inzet, doordat aanvragen naast reguliere eisen ook aan de coronamaatregelen moeten voldoen en ook de hulpdiensten de plannen moeten beoordelen. Uitgangspunt is dat organisatoren verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en gezondheid van bezoekers en daarvoor de noodzakelijke maatregelen treffen.

Tijdig aanvragen

De gemeente wil aanvragers tegemoetkomen door zo snel mogelijk alle plannen te beoordelen. Wel moet rekening worden gehouden met eventuele aanvullende eisen en de extra beoordeling hierop. Wij roepen alle verenigingen, stichtingen en particulieren die de komende maanden een evenement willen organiseren daarom op tijdig een vergunning aan te vragen.

Aanvraagtermijn

De aanbevolen aanvraagtermijn voor een evenementenvergunning voor een groot en complex evenement is minimaal acht weken voor het begin van het evenement. Naarmate een evenement groter is, is het van belang om al eerder een aanvraag in te dienen om problemen te voorkomen. Voor evenementen die kleiner zijn, hetzelfde zijn als voorgaande jaren en waarvoor geen extra maatregelen gelden is de doorlooptijd korter. Overigens kan de actuele situatie altijd aanleiding zijn om alsnog een vergunning te weigeren of in te trekken.

Meer informatie

Meer informatie over het aanvragen van een evenementenvergunning kunt u elders op onze website vinden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met onze medewerkers voor een aanvraagformulier via (0543) 543 543.

> Download hier de poster met regels voor evenementen (pdf, 155 kB)

Kermis