Uitnodiging Cultuurkwartier Charrettes

Beste Winterswijkers, U heeft de afgelopen periode veel ideeën voor een beter centrum en specifiek het cultuurkwartier voorbij zien komen. Het is nu tijd om die ideeën om te zetten naar concrete acties! Daarom nodigen we u en andere smaakmakers uit voor de Cultuurkwartier Charrettes. Dat zijn ‘handen uit de mouwen’ workshops op 7, 8 en 9 juli waarin we de stap van droom naar daad maken.

Projecten zoals de Notaristuin, het Vrijheidspark en Zonnebrink zijn ooit met charrettes begonnen. Het is dus een werkvorm die goed bij Winterswijk past. De focus in de komende charrettes ligt op het zuidoostelijke deel van het centrum waar zich onder andere het Cultuurkwartier bevindt. De planontwikkeling in dit gebied is gestagneerd en de gemeente heeft jullie als betrokken Winterswijkers nodig om een frisse doorstart te maken. We beginnen op woensdag 7 juli met een gezellige aftrap en werken op donderdag 8 juli en vrijdag 9 juli in drie verschillende themagroepen aan concrete en haalbare resultaten die op vrijdagmiddag met heel Winterswijk gedeeld worden. De resultaten uit de Cultuurkwartier Charrettes worden in de zomer uitgewerkt en vervolgens aan alle deelnemers voorgelegd. Het college en de gemeenteraad zullen daarna geïnformeerd worden.

Enthousiast geworden? Meld je dan voor 1 juli aan bij projectleider Sabine Tankink via evenementen@winterswijk.nl

Themagroep 1: Cultuur voor Winterswijkers en hun gasten

Winterswijk heeft een rijk cultureel leven. Deze themagroep maakt de Winterswijkse Cultuurkaart 2030, een kaart met formele én informele cultuur, bestaande én nieuwe initiatieven, in het centrum én elders in de gemeente en regio. Voor een nieuw cultuurgebouw in het centrum wordt een haalbaar programma van eisen uitgewerkt.

Themagroep 2: Ontwerpen aan een Winterswijkse mix

Winterswijk heeft grote delen van het centrum vernieuwd; het is nu tijd om ook het gebied tussen Weurden, Spoorstraat, Roelvinkstraat en Dingstraat aan te pakken. Deze themagroep ontwerpt een Ruimtelijk-functioneel Ontwikkelkader met aandacht voor cultuur, wonen en ander programma, cultuurhistorie, verblijfskwaliteit, parkeren ed.

Themagroep 3: Pingpongen met kansen in de omgeving

Winterswijk ontwikkelen we samen. Deze themagroep maakt een Win-Win Kaart waarop staat hoe het plangebied bij het Weurden kan profiteren van huidige en toekomstige ontwikkelingen in de omgeving (Notaristuin, Plus locatie, Whemerbeek etc.). En omgekeerd! Want in een succesvol centrum versterken we elkaar.

Programma

  • Aftrap: woensdag 7 juli 19.00 tot 20.30 uur
  • Themagroepen “Alle ideeën en oplossingen op tafel”: donderdag 8 juli 9.00 tot 17.00 uur
  • Themagroepen “Hier gaan we met z’n allen voor”: vrijdag 9 juli 9.00 tot 16.00 uur


Locatie: Cultuurcentrum Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2

Charettes Cultuurkwartier