Start verduurzaming en herinrichting Raadhuis

Met een paar ferme mokerslagen in de muur van de raadzaal gaven burgemeester Joris Bengevoord en de heer André te Selle het startsein voor de werkzaamheden in het Raadhuis. Het gemeentelijke monument aan het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein wordt van maart tot juli 2021 flink onderhanden genomen. Aannemingsbedrijf H.J. te Selle BV is de hoofdaannemer en werkt samen met veel Winterswijkse onderaannemers en leveranciers. Het ontwerp van de raadzaal is van Interieurarchitect Susanne Bakkenist van Studio Spacemonkey en de bouwbegeleiding is in handen van BouwKunst uit Winterswijk. Ook vestigt het Grensland College zich komende zomer in het Raadhuis en opent er in september van dit jaar haar deuren.

Burgemeester Joris Bengevoord: “Het Raadhuis is nu ruim 80 jaar oud. De eerste steen werd op 20 mei 1938 door een van mijn voorgangers, burgemeester Bosma, gelegd. Het Raadhuis is een gemeentelijk monument dat we als bijzonder erfgoed toekomstbestendig willen houden. Daarom voerde het Gelders Genootschap begin 2019 een energiescan uit. In februari 2020 stemde de gemeenteraad in met hun voorgestelde aanpak, welke een gunstige invloed heeft op het energieverbruik en duurzaamheid van het gebouw. Fijn dat na een grondige voorbereiding de werkzaamheden nu daadwerkelijk kunnen starten en dat veel lokale  bedrijven hun steentje eraan bijdragen.”

Verduurzaming en herinrichting

Directeur van het aannemingsbedrijf, de heer André te Selle: ”Wij zijn een allround bouwbedrijf met meer dan een halve eeuw ervaring. Geweldig dat we met deze mooie uitdaging in het hart van Winterswijk aan de slag mogen gaan!  Energiebesparende maatregelen aanbrengen in een monument vragen zoals je begrijpt om zorgvuldigheid en maatwerk. Onze werkzaamheden bestaan onder meer uit het soleren van vloeren, daken en zolders. Ook voorzien we alle gevelglas van achterzetramen. En dan is er natuurlijk nog sprake van allerlei installatiewerk. Ook krijgt de raadzaal een nieuwe inrichting voor beeld- en geluidsinstallatie, zodat deze voldoet aan de huidige wensen en stand van techniek. In juli van dit jaar hopen we een geheel duurzaam Raadhuis op te leveren.” U leest meer informatie over dit project hier op onze website.

Huisvesting Grensland College

Het Grensland College is een samenwerking tussen het Graafschap College, HAN University of Applied Sciences en Saxion Hogeschool, ondersteund vanuit de Regio Deal Achterhoek. Het Grensland College start met Associate degree (Ad)-opleidingen in de Achterhoek. Deze praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen bieden de mogelijkheid in slechts twee jaar naast je baan op hbo-niveau verder te leren of je bij te scholen. De opleidingen zijn afgestemd op de behoefte van de Euregionale arbeidsmarkt. De opleiding Ad Management start vanaf september 2021, met  voor de lessen het Raadhuis aan het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein als standplaats. Meer informatie is te vinden op www.grenslandcollege.nl.

Symbolisch slopen van de oude muur 5-3-2021 Burgermeester met aannemer

Aftrap verduurzaming raadhuis

Burgemeester Joris Bengevoord en de heer André te Selle (directeur aannemingsbedrijf H.J. te Selle BV)